Diğer Sporlar

"Olimpiyatların iptalini düşünmek kabus gibi"

27 Şubat 2020 Perşembe 14:22 - Son Güncelleme 27 Şubat 2020 Perşembe 14:25

Tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs, sporu da vurdu. Peş peşe birçok spor organizasyonun iptal edilmesi üzerine dünyanın en önemli yüzücülerinden, Sarah Sjostrom, Chad le Clos ve Katinka Hosszu açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyada endişe yaratan koronavirüs, sporu da durdurma noktasına getirdi.

Virüs nedeniyle peş peşe ölümlerin yaşandığı İtalya’da da önlemler giderek sıkılaşıyor.

Son olarak ülkedeki Avrupa Yüzme Şampiyonası kota elemeleri organizasyonu, salgın nedeniyle iptal edildi.

Antrenmanlarını İtalya'da sürdüren dünyanın en önemli yüzücülerinden Sarah Sjostrom, Chad le Clos ve Katinka Hosszu Koronavirüsü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Virüsün bir an olsun aklından çıkmadığını söyleyen İsveçli Sjostrom, "Haberleri takip ediyorum. Umarım her şey mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kontrol altına alınır" dedi.

Antrenmanlarına devam ettiğini belirten Sjostrom, "İtalya'da maçlar seyircisiz oynanacak. Virüsün yayılmaması için belki de en doğrusu bu" ifadesini kullandı.

Güney Afrikalı yüzücü Chad le Clos da, "Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Artık maske ile seyahat ediyorum. Umarım yakında her şey iyiye gider" ifadesini kullandı.

"Spor organizasyonlarının iptal edilmesine üzülüyorum" diyen Le Clos, "Olimpiyatlar için çok çalıştım ve iptal edileceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

Olimpiyatlara hazırlanan bütün sporcuların antrenmanlarına ara vermeden devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Macar yüzücü Katinka Hosszu ise "Olimpiyatların iptal edileceğini hiç sanmıyorum. Oyunların yapılmayacağını düşünmek bile kabus gibi" şeklinde konuştu. 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz