Diğer Sporlar

"Planlandığı gibi devam edecek"

13 Mart 2020 Cuma 10:42 - Son Güncelleme 13 Mart 2020 Cuma 10:47

Koronavirüs, Olimpiyatın ertelenmesini gündeme getirdi. ABD Başkanı Donald Trump "Oyunların bir yıl ertelenmesi düşünülebilir. Tabii eğer bu mümkünse" ifadesini kullandı. Bu sözler Japonya'da tepkiyle karşılandı.

Koronavirüs tehdidi sonrası tüm dünyada alarma geçildi.

Spor organizasyonları bir bir ya iptal edilmeye ya da ertelenmeye başlandı.

Son olarak bu yaz Japonya'da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlarının ertelenmesi gündeme geldi.

Konuyla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump açıklamalarda bulundu.

Organizasyonun boş stadyumlarda oynanması durumunda aynı tadı vermeyeceğini belirten Trump, "Bir yıllık bir erteleme düşünülebilir. Tabii eğer bu mümkünse" ifadesini kullandı.

Birleşik Devletler Başkanı, erteleme önerisini Japonya Başbakanı Shinzo Abe'ye resmen iletmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Japonya'dan tepki

Başkan Trump'ın sözlerine Japonya Olimpiyat Bakanı Seiko Hashimoto'dan cevap gecikmedi.

Trump'ın sözlerinin farkındayım diyen Hashimoto, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Tokyo 2020 organizatörleri, oyunların iptal edilmesini ya da ertelenmesini düşünmüyor" dedi.

Olimpiyatların planlandığı gibi 24 Temmuz'da başlayacağını söyleyen Japon Bakan, hazırlıkların son hızıyla devam ettiğini belirtti.

Organizasyonun seyircisiz olarak düzenlenmesi gibi bir durumunun söz konusu olmadığını söyleyen Hashimoto, "Her şeyin planlandığı gibi devam edeceğini" söyledi.

Japon hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da, Trump ile Başbakan Shinzo Abe'nin koronavirüs salgını hakkında konuştuklarını söyledi.

İki tarafın oyunlar için iş birliği yaptığını belirten Suga, telefon görüşmesinin yaklaşık 50 dakika sürdüğünü belirtti.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz