Diğer Sporlar

PORTRE | ALLYSON FELIX

27 Haziran 2021 Pazar 17:11 - Son Güncelleme 27 Haziran 2021 Pazar 17:59  |  Kaynak : TRT SPOR

2016 Rio Olimpiyat oyunları… Usain Bolt 8 olimpiyat madalyası ile kariyerini noktalarken spor otoriteleri bu rekorun kolay kolay kırılamayacağını düşünüyordu. Ancak bir isim vardı ki tüm ön yargıları yerle bir etmeyi başardı, Allyson Felix…

Amerikalı sprinter 18 Kasım 1995’te Los Angeles’ta doğdu. Ailesinin spora olan ilgisi nedeniyle adeta sporla büyüdü. Uzun fiziği nedeniyle arkadaşları ona "tavuk bacaklı" lakabını takmıştı. Aile mirası boyu nedeniyle spora basketbolla adım atsa da onun aklı atletizmdeydi. Karar vermişti, o da abisi gibi sprinter olacaktı. Yetenekliydi, kısa süre sonra lise atletizm takımına seçildi. Henüz 18 yaşındayken katıldığı Dünya Şampiyonası'nda 20 yaş altı kategorisinde dünya rekoru kırdı. Bu başarı ona ülkesinde en iyi liseli atlet ödülünü kazandırdı. Bu olimpiyatın ayak sesleriydi.


2004 Atina Olimpiyat Oyunları… Amerikalı atlet Allyson Felix henüz kariyerinin ilk olimpiyatında otoriteleri yanıltmadı ve 200 metrede gümüş madalyaya uzandı.


2008-2012 ve 2016 olimpiyatlarında da ülkesi adına seremonide yerini aldı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı 3 altın madalya ile Amerikan atletizm tarihinde aynı olimpiyatta 3 altın madalya kazanan iki atletten biri oldu. 2016 Rio Olmpiyat Oyunları'nda yarıştığı 400 metre finali olimpiyat tarihinin unutulmayanları arasına girmeyi başardı.

Alyson Felix bitişe gelmişti ki; Bahamalı rakibi Shaunae Miller kendini bir anda bitiş çizgisine doğru ileri attı. Amerikalı sprinter bu sıra dışı hamleyle yalnızca birkaç salise farkla altın madalyayı kaçırdı. O anları ‘her şeyimi vermiştim ancak olmadı’ diyerek anlatacaktı. Alyson Felix altın madalyayı kaçırmıştı ancak sahip olduğu 9 olimpiyat madalyası ile atletizm tarihinde olimpiyatlarda en çok madalya kazanan sprinter oldu.


Şimdilerde Lübnan ve Filistin gibi savaştan zarar görmüş ülkelere giderek orada yaşam mücadelesi veren çocuklara ilham vermek için düzenlenen gönüllü çalışmalara katılıyor.
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz