Diğer Sporlar

Portre | Ricardo Alves

21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:51 - Son Güncelleme 21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:53  |  Kaynak : TRT SPOR

Karanlıklar içerisinde hedefine emin adımlarla ilerlemek… Brezilyalı görme engelli futbolcu Ricardo Alves'in hikâyesine gelin yakından bakalım.

Ricardo Alves görme yetisini kaybettiğinde 6 yaşındaydı. Bir sabah uyandığında artık hiçbir şey görmüyordu. Hep futbolcu olmak istemişti. Tüm umudunu kaybettiğini düşünmüştü ki umut ışığı ilk günden beri onu destekleyen ailesinden geldi.

Annesi ve babası 10 yaşına geldiğinde Ricardo Alves'i görme engelli futboluyla tanıştırdı. Hayalleri yeniden canlanmıştı. Küçük yaşlardan beri futbola ilgi duyduğu için görme engelli futbolunda da hiç zorlanmadı. Nasıl hareket etmesi gerektiğini çok iyi biliyordu.

Artık bu sporu profesyonel olarak yapıyordu. Çok çalıştı. Artık ülkesini temsil etmenin zamanı gelmişti. Birçok uluslararası organizasyonda takımına sayısız başarı kazandırdı. Hayali her sporcu gibi olimpiyatlarda yarışmaktı.

Hayallerinin gerçek olduğu adres 2008 Pekin Paralimpik Oyunları’ydı. Ricardo Alves katıldığı bu ilk olimpiyat oyunlarında takımıyla beraber altın madalyaya uzandı. Bu kariyerinin ilk olimpiyat altınıydı ancak son olmayacaktı. 2012 Londra ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda da altın madalya kazanmayı başardı. Rio Paralimpik Oyunları’nın yeri kariyerindeki yeri ise bambaşkaydı. O anları 'Bu benim en değerli ödülüm çünkü evimde kazandım' sözleriyle anlattı.

2018 Dünya Şampiyonası’nda Brezilya'nın şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ricardo Alves şampiyonada attığı 10 golle en çok gol atan futbolcusu oldu. Şimdilerde mücadelesiyle kendisi gibi zorluk çeken birçok sporcuya ilham vermeye devam ediyor.
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz