Diğer Sporlar

"Potanın Perileri"nden kötü başlangıç

06 Ağustos 2016 Cumartesi 19:30 - Son Güncelleme 06 Ekim 2016 Perşembe 13:33

A Milliler, Rio 2016’da A Grubu’ndaki ilk maçında Fransa'ya farklı mağlup oldu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na "Potanın Perileri" kötü başladı. A Milli Kadın Basketbol Takımımız, A Grubu'ndaki ilk maçında Fransa'ya 55-39 yenildi.

Karşılaşmaya etkili savunmayla başlayan, top kaybı ve dış atışlara zorladığı rakibine ilk dakikalarda sayı şansı tanımayan A Milli Takım, Sanders ve Nevriye'nin basketleriyle 6. dakika içinde skoru 8-0'a getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde Ayayi, Ciak ve Miyem ile farkı azaltmaya çalışan Fransa'ya Birsel, Nevriye ve Olcay'la karşılık veren ay-yıldızlı ekip, ilk periyodu 16-8 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Gruda ve Michel'in sayılarıyla başlayan Fransa karşısında milli takım, periyot boyunca hücumda zorlandı. Millilerin sadece 3 sayı üretebildiği çeyrekte Fransa, özellikle Miyem ve Michel'in basketleriyle önce aradaki farkı eritti, ardından da öne geçerek devre sonunda soyunma odasına 22-19 önde girdi.

Üçüncü periyoda Bahar ve Nevriye'nin sayılarıyla 7-0'lık seriyle başlayan A Milli Takım, 22. dakikayı 26-22 önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde Birsel ve Sanders dışındaki oyuncular skora katkı yapamazken, periyodun son 2 dakikasında 6 sayı bulan Fransa, son çeyreğe 41-35 önde girdi.

Son periyoda Işıl'ın basketiyle başlayan A Milli Takım, rakibine 3,5 dakikadan fazla sayı şansı tanımasa da skor üretmekte zorlandı. Maçın son 6 dakikasında basket kaydedemeyen milliler karşısında Miyem, Epoupa, Ayayi, Bouderra ve Yacoubou'yla sayılar bulan Fransa, karşılaşmadan 55-39 galip ayrıldı.

Fransa karşısında sadece 5 oyuncunun skor ürettiği ay-yıldızlı ekipte en skorer isim, 16 sayıyla takım kaptanı Nevriye Yılmaz oldu.

Millilerde Birsel Vardarlı Demirmen 10, Bahar Çağlar 5, Olcay Çakır ve Lara Sanders ise dörder sayıyla mücadele etti.

A Milli Takım, A Grubu'ndaki ikinci karşılaşmasında 7 Ağustos Pazar günü TSİ 23.30'da Avustralya ile karşılaşacak.

Salon: Youth Arena

Hakemler: Guilherme Locatelli (Brezilya), Natalia Cuello Cuello (Dominik Cumhuriyeti), Paul Scott Beker (Avustralya)

Türkiye: Birsel Vardarlı Demirmen 10, Işıl Alben, Bahar Çağlar 5, Sanders 4, Nevriye Yılmaz 16, Şebnem Kimyacıoğlu, Olcay Çakır 4, Tuğçe Canıtez, Tilbe Şenyürek, Ayşe Cora

Fransa: Epoupa 4, Skrela, Ayayi 9, Gruda 1, Yacoubou 5, Miyem 14, Michel 14, Johannes, Ciak 4, Bouderra 4, Amant

1. Periyot: 16-8

Devre: 19-22

3. Periyot: 35-41

Bakan Kılıç tribünde

Bu arada 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, karşılaşmayı salonda takip etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Uğur Erdener ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay da müsabakayı tribünden seyretti.

Az sayıdaki Türk taraftardan destek

Türkiye-Fransa maçını izleyen az sayıdaki Türk taraftar, karşılaşma boyunca ay-yıldızlı ekibe destek verdi. Türk taraftarların yaptığı tezahüratlara zaman zaman Brezilyalı basketbolseverlerin de katıldığı gözlendi.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz