Diğer Sporlar

Putin’den ceza açıklaması: Dayatma

10 Aralık 2019 Salı 10:42 - Son Güncelleme 10 Aralık 2019 Salı 10:50

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın Rusya'ya verdiği cezaya bir tepki de devlet başkanı Vladimir Putin'den geldi. Putin, dayatma olarak nitelendirdiği cezaların siyasi güdüler ile alındığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı WADA tarafından Rusya'ya verilen cezaları, 'dayatma' olarak nitelendirdi.

Paris'de düzenlenen Ukrayna Zirvesi'nde konuşan Putin, Rusya'ya yöneltilen doping suçlamalarını reddetti ve Rus atletlerin kendi bayrakları altında yarışmaları gerektiğini belirtti.

"WADA'nın kararı olimpiyat tüzüğüne aykırı"

Vladimir Putin yaptırımları kınadı ve alınan kararların tamamen politik olduğunu vurguladı.

Putin “Rusya Olimpiyat Komitesi’ne karşı bir şikayet yok. Bu da olimpik tüzüğe göre demektir ki Rus sporcular kendi bayrakları adına yarışabilirler. Wada’nın kararı olimpik tüzüğe aykırıdır. Bu yüzden hakkımızı Spor Tahkim Mahkemesi’nde arayacağız. Cezalar toplu olarak verilmemeli ve bazı ihlalleri elinde olmadan yapan insanlara karşı uygulanmamalı. Uluslararası Doping Ajansı uzmanları da dahil olmak üzere herkes bunu bilir. Eğer ceza toplu olarak veriliyorsa, bu bana alınan kararların temiz spora yönelik olmadığını ve siyasi güdüler ile verildiğini düşündürür” dedi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz