Diğer Sporlar

"Rio Olimpiyatları'nda yer alacağız"

29 Mart 2016 Salı 10:40 - Son Güncelleme 29 Mart 2016 Salı 07:45

Çelen: "Aksilik olmadığı sürece birer erkek ve bayan sporcuyla Rio'ya gideceğiz"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Rio'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na en az birer erkek ve kadın sporcuyla katılacaklarına inandığını söyledi.

Çelen, AA'ya yaptığı açıklamada 2012'de Türk cimnastiğini ilk kez olimpiyatlarda temsil ettiklerini ve bunu 2016'da da başarmak istediklerini belirtti.

Gelecek ay 4 sporcuyla olimpiyat elemelerine katılacaklarını aktaran Çelen, "Artık son düzlük. Büyük bir aksilik olmadığı sürece birer erkek ve bayan sporcuyla Rio'ya gideceğiz. Bir taraftan da 2020 ve 2024'e gidecek sporcuların hazırlığını yapıyoruz. 2020 ve 2024'te madalya hedefliyoruz. Her türlü desteği devletten alıyoruz. Bize de düşen sporcularımıza bunu aktarmak ve başarılı olmak." ifadelerini kullandı.

"Mersin'de düzenlenecek Dünya Kupası'nın katkısı büyük olacak"

Suat Çelen, Mersin'de temmuz ayında düzenlenecek Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın Türk cimnastiğine büyük katkı vereceğini dile getirdi.

İlk kez Türkiye'de böyle büyük bir organizasyona imza atacaklarını anlatan Çelen, şöyle konuştu:

"Dünya Kupası'nın 8 ayağı var. Bunlardan bir tanesi Mersin'e verildi. Mersin'de Avrupa'nın en iyi cimnastik salonlarından biri var. Dünyanın en iyi sporcuları buraya gelecek. Dünya Cimnastik Federasyonu'nun takviminde Mersin yer alıyor. Her şeyden öte başlı başına bile bu bir tanıtım. Mersin'de düzenlenecek Dünya Kupası'nın katkısı büyük olacak. Türk cimnastiği, dünyanın en iyi sporcularını görecek."

"Pilates dersi, eğitimli kişilerden alınmalı"

Başkan Çelen, cimnastiğin bünyesinde bulunan pilatesin bilinçsiz eğitmenler tarafından yapılmasının zararlı olduğunu kaydetti.

Federasyon olarak eğitmenlerin iyi eğitim alması için ABD'ye gönderdiklerini vurgulayan Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Spor salonuna giden vatandaşlara sesleniyorum, lütfen yanılgıya düşmeyin. Federasyon olarak öncelikle pilatesi nasıl iyi yapabiliriz derdindeyiz. Eğitmenlerimizi ABD'ye eğitime gönderdik. Bu konuda eğitmen kadromuzu genişlettik. Pilates dersi, eğitimli kişilerden alınmalı. Bundan sonra hamile pilatesiyle ilgili talepleri de karşılamak zorundayız. Sağlık Bakanlığıyla iş birliği halindeyiz. Sağlıkla ilgili kurumlarla istişare etmeden böyle bir egzersiz sakıncalıdır. Bu sporu yapmak isteyen kişiler en azından ders aldığı hocanın belgesini sorsun. Yoksa eğitimsiz kişilerden bu sporu almak, ehliyetsiz bir şoförün aracına binmek gibi bir şeydir."

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz