Diğer Sporlar

Ritmik Cimnastik Şampiyonası'na doğru

13 Haziran 2014 Cuma 15:36 - Son Güncelleme 13 Haziran 2014 Cuma 15:42

Çelen, İzmir'de yapılacak Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası ile ilgili konuştu.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 21-28 Eylül'de İzmir'de yapılacak Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na ilişkin, "Dünya şampiyonasının Türkiye'de düzenlenmesi, diğer ülkeler ve hakemlerinin sporcularımıza daha pozitif bakmasını sağlayacak" dedi.

Çelen, şampiyona hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, şu ana kadar 850 katılımcı ve 55 ülkenin akreditasyonunu yaptığını söyledi.

Otellerle anlaşmaları yaptıklarını, güzel bir açılış yapacaklarını ifade eden Çelen, organizasyonu en iyi şekilde düzenleyeceklerini kaydetti.

Çelen, ritmik cimnastiğin olimpik branş olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu organizasyon vesilesiyle İzmir'e cimnastik salonu kazandırılıyor. Buna ek olarak ilk defa grup müsabakalarında Türk takımı büyükler kategorisinde uluslararası arenaya çıkacak. Bu da gelecekte gençlerimizin önünü açacak. Dünya şampiyonasının Türkiye'de düzenlenmesi, diğer ülkeler ve hakemlerinin sporcularımıza daha pozitif bakmasını sağlayacak.

Ülkemizde yapılan organizasyonlarda madalya kovalamak lazım. Şu anda ritmik cimnastik bu pozisyonumuz yok ama bu, bir başlangıç olacak."

Çelen, organizasyonun spor branşı açısından önemine değinerek, şampiyona sayesinde Türkiye Cimnastik Federasyonunun dünya federasyonundaki ağırlığının değişeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz