Diğer Sporlar

Rıza Kayaalp gümüş madalya kazandı

16 Ağustos 2016 Salı 00:42 - Son Güncelleme 06 Ekim 2016 Perşembe 13:27

Finalde Kübalı Nunez'e yenilen milli güreşçi Rıza Kayaalp, olimpiyat 2.'si oldu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, erkekler grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya elde etti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakalarının finalinde, milli güreşçi Rıza Kayaalp ile Kübalı Mijain Lopez Nunez karşılaştı.

Rio'daki ikinci gümüş Rıza'dan

Nunez, Kayaalp'i 6-0 yenerek katıldığı üst üste üçüncü olimpiyattan da altın madalyayla ayrıldı.

Kariyerinde iki dünya ve altı Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp ise Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinci gümüş madalyasını elde etti. Milli güreşçi, ayrıca, Londra 2012'de kazandığı bronzun ardından ilk kez olimpiyatlarda gümüş madalyanın da sahibi oldu.

Kayaalp'ın madalya töreninde, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bulunan eski milli güreşçi ve Dünya Güreş Birliği (UWW) Asbaşkanı Ahmet Ayık da yer aldı.

Milli sporcunun annesi Sevgi ve babası Kelami de oğullarını tribünden takip etti.

Seribaşı olması nedeniyle ilk turu pas geçen Kayaalp, ikinci turda Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera'yı teknik üstünlükle, çeyrek finalde Azerbaycanlı Sabah Shariati'yi tuşla, yarı finalde ise Alman Eduard Popp'u yine teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale kalmıştı.

Milli halterci Daniyar İsmayilov, erkekler 69 kiloda ikinci sırada yer alarak Türkiye'nin Rio'daki ilk gümüş madalyasını elde eden sporcu olmuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz