Diğer Sporlar

Rus tekvandoculara çiçekli karşılama

15 Ocak 2016 Cuma 15:55 - Son Güncelleme 15 Ocak 2016 Cuma 14:01

Rusya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri için İstanbul'a geldi.

Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri Turnuvası için İstanbul'a gelen Rusya kafilesine, havalimanında çiçekli karşılama yapıldı.

Türkiye Tekvando Federasyonunun açıklamasında, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından Rusya Tekvando Federasyonunun elemelerin başka bir ülkeye alınması için girişimlerde bulunduğu, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in çabasıyla bu girişimin sonuçsuz kaldığı hatırlatıldı.

Rus kafileyi, federasyon asbaşkanı Oktay Duymaz ve beraberindeki heyetin Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşıladığı, şaşkınlık yaşayan Rus sporcuların bu jestten mutluluk duyduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, ülkeler arasında zaman zaman siyasal sıkıntılar olabileceğini ancak bunun spora yansıtılmaması gerektiğini belirtti. Şahin, "Biz sporun her zaman dostluk, barış ve kardeşlik olduğuna inandık. Bu hareketimizle de bir nebze olsun bunu göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz