Diğer Sporlar

Şanlı yeni yeteneklerin peşinde

12 Ocak 2015 Pazartesi 11:44 - Son Güncelleme 12 Ocak 2015 Pazartesi 12:02

Türkiye'nin ilk olimpik cimnastikçisi, Gaziantep'te yeni yetenekler keşfediyor.

2012 Londra Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi cimnastik dalında ilk kez temsil eden milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, aktif sporu bıraktıktan sonra yerleştiği Gaziantep'te yeni yetenekler keşfediyor.

Gaziantep'teki çeşitli spor salonlarında meslektaşı olan eşi Özgün Şanlı ile kısıtlı imkanlarla genç yeteneklere eğitim veren şampiyon cimnastikçi, kente tam donanımlı bir jimnastik salonunun yaptırılmasını istiyor.

Şanlı, AA yaptığı açıklamada, cimnastiğe 5 yaşında Gaziantep'te başladığını ancak tesis olmaması nedeniyle eğitmenlerinin tavsiyesiyle Bolu'ya gittiğini söyledi.

Bolu'daki yatılı cimnastik kamp eğitim merkezinde 18 yıl boyunca spor yaptığını anlatan Şanlı, milli takıma seçildikten sonra çok sayıda ulusal ve uluslararası şampiyonada dereceler elde ettiğini ifade etti.

Son olarak 2 yıl önce Londra Olimpiyatları'nda ilk kez Türkiye'yi cimnastik dalında temsil ettiğini anımsatan Şanlı, olimpiyatların ardından sakatlıkları nedeniyle aktif sporu bırakarak antrenörlük yapmaya başladığını kaydetti.

Geçen yıl eşi ile memleketi Gaziantep'e dönerek, genç yetenekleri keşfetmeye ve yetiştirmeye karar verdiklerini dile getiren Şanlı, "Başka Göksular da başka memleketlere gitmesin istiyoruz" dedi.

"Çocuklar cimnastiğe 4 yaşından itibaren başlayabiliyor"

Şanlı, Gaziantep'e tam donanımlı bir cimnastik salonu kazandırmak istediklerini söyledi. Bunun için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şanlı, şöyle devam etti:

"Gaziantep'e geleli bir yıl oldu ancak antrenman yapabileceğimiz bir salonumuz henüz yok. Kentteki çeşitli salonlarda eksikliklere rağmen çocuklara eğitim vermeye çalışıyoruz. Gençlik Spor İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran, bir salon yapılacağına dair söz verdi. Şu anda 90 öğrencimiz var. Gaziantep'te cimnastiğe karşı yoğun ilgi var ama yeterli yerimiz ve malzememiz yok. Bu potansiyeli değerlendirirsek, Gaziantep'te başarılı sporcular yetişeceğine inanıyoruz."

Çocukların cimnastiğe 4 yaşından itibaren başlayabildiğine işaret eden Şanlı, "Bu sporun faydaları saymakla bitmez. Cimnastik hem zihinsel hem de fiziksel olarak insanı çok fazla geliştiriyor. Bu spora başlayan çocuğun ileride farklı branşlara yönelme ve başarılı olma şansı bulunuyor" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz