Diğer Sporlar

Tekvandocu kardeşlerin hedefi olimpiyatlar

14 Eylül 2015 Pazartesi 12:39 - Son Güncelleme 14 Eylül 2015 Pazartesi 12:45

Döşüçukur kardeşler, 2020 Olimpiyatları'nda bayrağımızı dalgalandırmak istiyor.

Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında derecelere imza atan milli tekvandocu Zehra (18) ve Elif Döşüçukur (15) kardeşler, 2020 Olimpiyatları'nda Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.

Çalışmalarını babaları ve aynı zamanda antrenörleri olan eski milli sporculardan Veysel Döşüçukur yönetiminde Kamil Ocak Spor Salonu'nda sürdüren Döşüçukur kardeşler, 1-5 Ekim'de Marmaris'te düzenlenecek Ümitler Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorlar.

Turnuvada 49 kiloda mücadele edecek kardeşlerin her ikisinin hedefi, Türkiye şampiyonu olmak. Kasım'da yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda da kürsüye çıkmak isteyen kardeşlerin en büyük amacı ise 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek.

"İstemeyerek başladım"

Geçen yıl dünya şampiyonluğunu "kıl payı" kaçıran ve genç yaşına rağmen 4 kez Türkiye Şampiyonu olan Zehra Döşüçukur, istemeyerek başladığı tekvandoyu şimdi severek yaptığını söyledi.

Çanakkale'deki bir turnuvaya katılan arkadaşının yenilmesinin "gururuna dokunduğunu" anlatan Zehra, "Bu olay sonrasında tekvandoda başarılı olmak için hemen çalışmalara başladım. İki yıl sonra da Türkiye Şampiyonu oldum ve sonrasında daha güzel sonuçlar aldım" dedi.

Milli sporculuğa 2012'de adım attığını ve bu tarihten sonra her yıl milli takıma seçildiğini kaydeden Döşüçukur, şöyle konuştu:

"Allah nasip ederse bu yıl da milli takıma gireceğim. En son geçen yıl Antalya'da düzenlenen Kulüpler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu oldum. Hedefim önümüzdeki ay Marmaris'te yapılacak Ümitler Türkiye Şampiyonası ve ardından kasım ayındaki Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak. En büyük hedefim ise 2020 Olimpiyatlarına katılarak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çekmeyi ve İstiklal Marşımızı okutmayı çok istiyorum."

Elif Döşüçukur ise babasının teşvikiyle başladığı tekvandoda bu yıl Türkiye Şampiyonu olduğunu belirtti.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta haziran ayı sonunda düzenlenen Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olduğunu anımsatan Elif, "Ben de 2020 olimpiyatlarına katılarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.

Tekvando Gaziantep İl Temsilcisi de olan antrenör baba Veysel Döşüçukur ise kendisinin de eski milli sporcu olduğunu ve 16 kez Türkiye şampiyonluğu yaşadığını söyledi.

Amaçlarının çocuklara spor ahlakı kazandırmak ve sporcu yetiştirmek olduğunu vurgulayan Döşüçukur, "İkisi milli, birisi de yeni yetişen üç kızım tekvando yapıyor. Hedefimiz katılacağımız tüm şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz