Diğer Sporlar

Tekvandoda son kotalar İstanbul'da dağıtılacak

08 Ocak 2016 Cuma 15:48 - Son Güncelleme 08 Ocak 2016 Cuma 13:51

Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri heyecanı İstanbul'da yaşanacak.

Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, 16-17 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak.

Avrupa Tekvando Federasyonu (ETU) iş birliğiyle gerçekleştirilecek turnuvada, olimpiyat için Avrupa kıtasına verilen son kotalar dağıtılacak.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek organizasyonda, 8 sıklette 150'yi aşkın sporcu mücadele edecek. İki gün sürecek turnuvada, her sıklette ikişer olmak üzere toplam 16 sporcu olimpiyata katılmaya hak kazanacak.

Servet Tazegül ve Nur Tatar'la 2016 Rio Olimpiyatları için daha önce iki kota elde eden Türk Milli Takımı, bu turnuvada +67 kiloda Nafia Kuş ve 80 kiloda Yunus Sarı ile dört sporcuya ulaşmaya çalışacak.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, ev sahipliği yapacakları organizasyonda, olimpiyata katılım sayısını artırmak istediklerini belirterek, "Federasyon olarak çok önemli bir organizasyon düzenliyoruz. Kıtamızdan olimpiyat vizesi alacak son tekvandocular belirlenecek. Turnuvada tatamiye çıkacak Nafia Kuş ve Yunus Sarı, son derece başarılı ve güvendiğimiz sporcular. Kalan 2 kota hakkımızı da alarak, Türkiye'yi olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla temsil edeceğimize inanıyorum. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda hedefimiz, 2012 yılındaki başarımızı tekrarlamak olacak" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Türk tekvandocuların başarıları konusundaki görüşüne yer verilen ETU Başkanı Sakis Pragalos, Türkiye'nin dünya tekvando ailesinin saygın bir üyesi olduğunu kaydetti.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz