Diğer Sporlar

Tokyo 2020 için koronavirüs açıklaması

27 Şubat 2020 Perşembe 10:54 - Son Güncelleme 27 Şubat 2020 Perşembe 11:07

Koronavirüsünün Japonya'da yayılmaya devam etmesi Olimpiyat Oyunlarının ertelenmesi ya da iptal edilmesini gündeme getirdi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, virüsle mücadelede yeni bir stratejiye geçtiklerini aktarırken, hükümet sözcüsü Yoshihide Suga Olimpiyat hazırlıklarının planlandığı gibi devam ettiğini aktardı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi mensubu Dick Pound ise "kimseyi virüsün olduğu bir yere göndermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Japonya'da, Tokyo 2020 hazırlıkları sürerken, koronavirüs salgınıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Ülkede virüsten etkilenen hasta sayısı hızla yükselirken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi mensubu Dick Pound, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve hükümet sözcüsü Yoshihide Suga peş peşe önemli açıklamalarda bulundu.

Korona Virüsüyle mücadelede yeni bir strateji izlemeye karar verdiklerini aktaran başbakan Abe, virüsün daha fazla yayılmaması için iki hafta boyunca spor etkinliklerine seyirci alınmayacağını duyurdu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Dick Pound, virüsün kontrol altına alınmaması durumunda oyunların iptal edilebileceğini ima etti.

Önceliklerinin sağlık olduğunu hatırlatan Pound, "Bu durum yeni bir savaş türü. Önceliğimiz güvenlik. Bu şartlar altında ve güvenlik yokken Tokyo'da oyunları yapmalı mıyız diye sorulmalı" ifadesini kullandı.

Tüm sporcuların oyunların gerçekleşecekmiş gibi hazırlanması gerektiğini vurgulayan Kanadalı spor adamı, "Erteleme ya da iptal etme kararı henüz masada değil. Bu konudaki karar oyunların başlamasına iki ay kala verilecek" şeklinde konuştu.

Pound, "Bu aşamada durum her şeyin planlandığı gibi gideceğini gösteriyor. Spora odaklanın ve IOC'nin sizi bir salgın bölgesine göndermeyeceğine emin olun" dedi.

Dick Pound'un açıklamalarına Japonya hükümet sözcüsü Yoshihide Suga'dan ise sert tepki geldi.

Pound'un düşüncelerinin IOC'i bağlamayacağını ifade eden Suga, "Bu açıklamaların hiç bir resmiyeti yok. Olimpiyat hazırlıkları planlandığı gibi devam ediyor" diye konuştu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 24 Temmuz-9 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları için daha önce kırmızı alarm verilmişti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz