Diğer Sporlar

Tokyo 2020'nin ertelenmesinin maliyeti açıklandı

04 Aralık 2020 Cuma 13:49 - Son Güncelleme 04 Aralık 2020 Cuma 17:05  |  Kaynak : AA

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 2021 yılına ertelenmesinin faturası ağır oldu. Japon organizatörler, ertelemenin 2 milyar 800 milyon dolara mal olacağını söyledi.

Olimpiyat Organizatörleri ve Japonya hükümeti, 2021'e yılına ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın gecikmesinin mali etkisini değerlendirildi.

Açıklamada, salgın nedeniyle organizasyonun gelecek yıla ertelenmesinin 2 milyar 800 milyon dolara mal olacağı belirtildi.

Komite Başkanı Yoshiro Mori, IOC ile oyunların ek maliyetlerinin tahsisi konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Mori konuşmasında "Dün gece IOC Başkanı Bach ile video konferans yoluyla görüştüm. Başkan Bach, Oyunların başarısını sağlamak için tek bir ekip olarak çalışıp işbirliği yapmamız gerektiğine dair güçlü kararlılığını ifade etti. Ayrıca, IOC, ek sponsorluktan tahakkuk eden telif ücretlerinden herhangi bir pay istemeyecektir. " dedi.

Belirlenen bütçeye göre Tokyo büyükşehir hükumetine 120 milyar yen, organizasyon komitesine 103 milyar yen ve Japon hükumetine 71 milyar yen ödenmesi bekleniyor.

Uluslararası Olimpiyat komitesi, daha önce de bu miktar dışında organizasyona 650 milyon dolar katkıda bulunacağını söylemişti.

Tokyo 2020 CEO'su Toshiro Muto ödenecek maliyetle ilgili "Bu Tokyo oyunlarını, güvence altına alabileceğimiz bir gelirdir. Bu gelir içinde ortaklardan talep ettiğimiz ek sponsorluğumuz ve ayrıca sigortamız var." diye konuştu.
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz