Diğer Sporlar

"Tokyo için 2021 son şans"

11 Haziran 2020 Perşembe 12:07 - Son Güncelleme 11 Haziran 2020 Perşembe 12:10

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üst düzey yetkilisi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Koordinasyon Komitesi Başkanı Pierre-Olivier Beckers, Tokyo Olimpiyatları için son şans olduğu söylemini destekler nitelikte konuştu.

Beckers, 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatlarının belirlenen tarihte yapılacağını aksi takdirde hiç yapılamayacağını söyledi.

Belçika'nın L'Avenir gazetesine konuşan Beckers, "Bugün herkes oyunların 23 Temmuz 2021 tarihinde başlayacağından emin. Oyunların 2021'de yapılacağına ya da hiç yapılmayacağına inanıyoruz. Muazzam maliyetler ve oyunlar ile ilgili binlerce görevli ve katılımcı söz konusu, projede sürekli değişiklik yapmak düşünülemez '' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beckers, geleneksel spor takviminin olimpiyatlar gibi büyük spor etkinliklerinin sahnelenmesine izin vermeden önce COVID-19 kilitlenmesinden çıkmanın "zorunlu" olduğunu da ileri sürdü.

Pierre-Olivier Beckers ''Tüm spor federasyonları, oyunların ertelenmesine uyum sağlamak zorundadır.'' şeklinde konuştu.

Beckers'e göre Tokyo Olimpiyatları ile ilgili son karar ilkbaharda küresel sağlık krizi ile ilgili sorunların devam etmesi durumunda alınacak.

Üst düzey komite yetkilisi, oyunların sahnelenmesi konusunda iyimser olduğunu ve kapalı kapılar ardında tutulacağı düşüncesini reddettiğini de belirtti.

2024 Paris Olimpiyatları Koordinasyon Komitesine de başkanlık eden Pierre-Olivier Beckers, Paris Olimpiyatları'nın küresel sorunlardan kurtulmuş şekilde düzenlenmesini dilediğini söyledi.

Pierre -Oliviers "Ekonomik açıdan sorumlu, kapsayıcı, sürdürülebilir ve toplum için faydalı olan oyunlar hazırlamak istiyoruz. IOC'nin arzusu, Oyunların şehirlerin ve ülkelerin ihtiyaçlarına uyum sağlamasıdır. Paris, bu vizyona tam olarak uyan ilk organizasyon olacaktır.'' açıklamasını yaptı.

Beckers, Paris olimpiyatlarında kullanılmak üzere operasyonlar ve alt yapı hazırlıkları dahil yaklaşık 7 milyar avroluk bir bütçe planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz