Diğer Sporlar

Tokyo Olimpiyatları'nda 'sponsorluk ödemeleri' endişesi

24 Eylül 2020 Perşembe 10:51 - Son Güncelleme 24 Eylül 2020 Perşembe 10:57  |  Kaynak : TRT SPOR

Koronavirüs salgını nedeniyle riske giren Olimpiyatların en önemli ayaklarından biri de yapılan sponsorluk anlaşmaları. Japon yetkililer milyarlarca dolarlık sponsorluk ödemelerinin geri çekilmemesi için firmaları ikna etmeye hazırlanıyor.

Tokyo Olimpiyatları'nın önündeki en büyük engellerden biri, milyarlarca dolarını kaybetmek istemeyen sponsorları ikna etme sorunu gibi görünüyor.

Komite, yerel sponsorları da işin içinde tutmayı amaçlıyor.

Japonya'da yerel sponsorlar için komiteye 3 millyar 300 milyon dolarlık bir ödeme yapıldı. Bu rakam önceki Olimpiyatlar'ın iki katı civarında.

Uluslararası Olimipiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach da, sponsorlara "Bize güvenin, Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz, 2021'de yapılacak" mesajını verdi.

South Carolina Üniversitesi spor hukuku öğretin görevlilerinden John Grady, "Tokyo Oyunları'nın akıbetinin belirsiz olması, ne kadar izleyici olacağının hala bilinmemesi yerel sponsorları yatırımları konusunda daha temkinli olmaya itiyor. Uluslararası izleyici kitlesinin daralması, Olimpiyatlar'ın küresel ölçekte küçülmesine sebep olacak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz