Diğer Sporlar

Tokyo Olimpiyatları'yla ilgili dikkat çeken açıklama

08 Ocak 2021 Cuma 13:40 - Son Güncelleme 08 Ocak 2021 Cuma 15:53  |  Kaynak : TRT SPOR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, koronavirüs salgını sebebiyle bu yıla ertelenmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Richard William Pound, oyunların pandemi şartlarında düzenleneceğinden emin olmadığını söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Richard William Pound, Temmuz 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı değerlendirdi.

Pound, ''Mevcut pandemi şartlarında oyunların düzenleneceğinden emin değilim'' dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, IOC üyesi Pound, "Emin olamıyorum çünkü süregelen apaçık gerçek virüsün yayılması olacaktır" ifadesini kullandı.

Aşı tartışması

Turnuvaya katılacak tüm sporcuların aşılanması gerektiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda Tokyo'yu ziyaret eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, aşı olmaları yönünde tüm sporcuları teşvik etmiş ancak aşının katılım şartı olmasında ısrar edilmeyeceğini belirtmişti.

Tokyo'da OHAL

Bu arada Kovid-19 vakalarında artış hızının devam ettiği Tokyo ve çevresinde hükümet olağanüstü hal ilan etti.

IOC'den Japonya'nın  olağanüstü hal kararının ardından yapılan açıklamada, oyunların programlandığı gibi düzenleneceği vurgulandı.

Açıklamada, "IOC, Japon otoritelerine ve aldığı tedbirlere yönelik tam bir güvene sahip. Japon partnerlerimizle birlikte, bu yaz güvenli ve başarılı bir olimpiyat için çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz