Diğer Sporlar

"Tokyo'da hiçbir Rus atlet yarışmamalıdır"

27 Temmuz 2020 Pazartesi 12:56 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2020 Pazartesi 13:00  |  Kaynak : TRT SPOR

“Tokyo Olimpiyat Oyunlarında hiçbir Rus atlet yarışmamalıdır.” Açıklamayı Moskova Anti Doping Laboratuvarı'nın eski müdürü Grigory Rodchenkov yaptı.

Rusya'nın 2019 yılı başında WADA'ya ilettiği belgelerde tahrifat yaptığı ve gerekli işbirliğini yapmadığı gerekçesiyle Rusya, geçen yılın sonunda tüm büyük organizasyonlardan dört yıl boyunca men edilmişti.

Moskova anti doping laboratuvarının eski müdürü Grigory Rodchenkov, 2015’te Rusya’dan Amerika’ya kaçarak, Rusya'da yaşanan doping skandallarını açıklamıştı.

Rodchenkov'un itiraflarıyla Rus sporcular, Rio Olimpiyat Oyunları başta olmak üzere birçok yarışmaya katılamamışlardı.

Rodchenkov’un BBC Sport’a yaptığı son açıklamada, ülkesinde bu cezaya rağmen hala hiçbir şeyin değişmediğini iddia etti.

Dünya Anti-Doping Ajansı, WADA ise temiz atletlerin Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, yine bayraksız bir şekilde yarışabileceğini duyurmuştu.

WADA’nın bu açıklamasına ilişkin olarak da Rodchenkov, bu cezanın hiçbir bahane olmadan tüm Rus atletleri kapsaması gerektiğini söyledi.

Eski Rus yetkili, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nda idrar örneklerini değiştiren aynı personelin, belge sahteciliği yaptığını da öne sürdü.

Rusya'nın hala hiçbir şey öğrenmediğini ve aynı yanlışlara devam ettiğini belirten Rodchenkov, “Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda hiçbir Rus atlet yarışmamalıdır.” dedi.

5 yıldır kimliğini ve konumunu gizli tutarak Amerika Birleşik Devletleri’nde saklanan Rus itirafçı, tanınmayacak hale geldiğini de söyledi.
 

Etiketler : DopingRusyaWADA
Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz