Diğer Sporlar

Türk cimnastikçiler olimpiyat yolunda

27 Ekim 2015 Salı 11:21 - Son Güncelleme 27 Ekim 2015 Salı 10:24

Türkiye, erkekler ve kadınlarda 2016 Rio elemelerine katılım vizesi aldı.

Cimnastik Milli Takımı, Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda hem erkekler hem de kadınlarda 2016 Rio Olimpiyatları elemelerine katılma hakkı kazandı.

İskoçya'nın Glasgow kentinde devam eden 46. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Ahmet Önder, kadınlarda ise Tutya Yılmaz, Demet Mutlu ve Ekin Morova ile katılan milli takım, bireysel olarak madalya elde edemedi. Milli takımlar, topladığı puanlarla gelecek yıl nisan ayında Rio'da yapılacak olimpiyat seçmelerine bilet aldı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, yaptığı açıklamada, "Bireysel olarak derece alamadık ama sporcularımız, olimpiyatlara takım olarak katılma hakkı elde eden ülkelerin dışında yapılan sıralamada ilk 40 arasına girdikleri için eleme yarışmalarına gitme hakkı kazandık" dedi.

Türkiye'nin olimpiyatlarda daha önce milli cimnastikçi Göksu Üçtaş ile temsil edildiğini kaydeden Bağcı, "Erkeklerde ise elemelere bile katılamamıştık. Bu, tarihimizde ilk olacak. Çok sevinçli ve heyecanlıyız. Gelecek yıl nisan ayında düzenlenecek elemelere en iyi şekilde hazırlanarak, olimpiyat vizesini almak istiyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz