Diğer Sporlar

"Türkiye yarışı bırakmamalı"

20 Nisan 2015 Pazartesi 11:33 - Son Güncelleme 20 Nisan 2015 Pazartesi 11:45

Bu açıklama, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Bach'tan geldi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapabilmek için aday olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın iletişim sponsoru olduğu 13. SportAccord Kongresi'nde konuşan Bach, Türkiye'nin olimpiyat adaylıkları ve ülkede dopinge karşı verilen mücadeleyi değerlendirdi.

Türkiye'nin olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkı kazanamamasından dolayı umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini ifade eden Bach, şöyle konuştu:

"Türkiye de birçok ülke gibi olimpiyatlara birden fazla kez aday oldu. Almanya, Fransa ve İspanya daha önce birçok başarısız girişimde bulundu. Barcelona 5 veya 6 kez aday oldu. Almanya'nın tarihinde birçok başarısız adaylık süreci var. Fransa da birçok adaylık sürecini geçemedi. Buna rağmen bu ülkeler hep geri geldi. Türkiye de yarışı bırakmamalı."

Bach, olimpiyat ev sahipliği adaylık sürecini spor sahalarında yaşanan rekabete benzeterek, "Spor müsabakalarında olduğu gibi olimpiyat adaylığında da her zaman kazanamazsınız ama kazanmak istiyorsanız önce katılmak ve yarışmak zorundasınız. Bu sporun doğasında olan bir şey" ifadelerini kullandı.

"Türkiye dopingle mücadelede aşama kaydetti"

Türkiye'nin dopingle mücadelede attığı adımlara dikkati çeken Bach, ülkede bu konuda önemli aşama kaydedildiğini belirtti.

Dopingle mücadelede hükümetle yapılan işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Alman spor adamı Bach, "Türkiye dopingle mücadelede önemli aşama kaydetti ve bu yolda ilerlemeye devam ediyor. Dopingle mücadelede hükümetle işbirliği içerisinde olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) güvenimiz tam. Her şey gerektiği gibi ilerliyor. Doping kullananlara taviz vermemek ve temiz atletleri korumak için gereken yapılmaya devam edilecek" diye konuştu.

"Biz büyük bir aileyiz"

Bach, olimpik ve olimpik statüde olmayan spor federasyonları yetkililerinin bulunduğu SportAccord Kongresi'nde büyük bir aile haline geldiklerini bir kez daha gördüklerini ifade etti.

Federasyonlar arasındaki işbirliğinin devam etmesi gerektiğini kaydeden Bach, "Biz büyük bir aileyiz. IOC olarak tüm federasyonlara destek olmayı sürdüreceğiz. Federasyonlar da üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Temiz sporcuları korumak amacıyla sporda şike ve doping kullanımına karşı insanlar bilgilendirilmeli" yorumunda bulundu.

2024 Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday olan ülkeler, 8 Ocak 2016'ya kadar gerekli başvuru evraklarını IOC'ye ulaştıracak. 2016'nın nisan ya da mayıs ayında toplanacak IOC İcra Kurulu tarafından belirlenecek adaylardan hangisinin 2024 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağı ise 15 Eylül 2017'de Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak 130. IOC Toplantısı'nda açıklanacak.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz