Diğer Sporlar

Milli sporcu Fatih Arda'ya ödül

20 Şubat 2018 Salı 15:21 - Son Güncelleme 20 Şubat 2018 Salı 15:23

Türkiye'yi olimpiyatlarda kayakla atlama branşında temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Fatih Arda İpçioğlu, "Kayak takımı alma sıkıntılarımız vardı. İşin bu boyuta geleceğinden hiç haberim yoktu, ama şu an bu konumda olduğum için mutluyum." dedi.

Aras Elektrik Dağım AŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Türkiye'yi kayakla atlamada olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen 20 yaşındaki milli sporcu Fatih Arda ve ailesini kabul etti.

Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Arda İpçioğlu'nun Erzurum'un gururu olduğunu söyledi.

Aras 12 Mart Kulübünün sporcusu olan Fatih Arda ile iftihar ettiklerini ifade eden Akbaş, "Bizler kulübün ve Aras EDAŞ'in yöneticileri olarak bölgemizin milli sporu olan kayağı her zaman destekleyeceğiz. İnşallah nice Fatih Ardalar yetiştirmek için gayret edeceğiz. Fatih Arda, ilimiz ve ülkemiz adına bir ilki başardı ve kendisiyle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

- "Olimpiyatlara gitmek bile benim için başarıydı"

Milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, katıldığı 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda başarılı atlayış gerçekleştirmek istediğini ancak bunu başaramamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Olimpiyatlara katılmanın kendisi için başarı olduğuna dikkati çeken Fatih Arda, "Her ne kadar iyi bir atlayış gerçekleştiremesem de gururluyum, ama daha çok yolumuz var. Sonraki hedefim Dünya Kupası'nda puan almak. Allah izin verirse 4 yıl sonra Pekin'de yapılacak olan kış olimpiyatlarında madalya peşinde koşmak istiyorum. Olimpiyatlar benim için bir tecrübe oldu. Yeri geldi üzüldüm, yeri geldi mutlu oldum ama hiçbir zaman motivasyonumu kaybetmedim. Hep arkamda beni destekleyen birilerinin olduğunu biliyordum. Tabii kötü yorumlar yapanlar da oldu, bu tür eleştirilere de açığız. Önümüzde daha çok zaman var. İnşallah bizden sonraki nesiller daha iyi başarılar elde ederler." şeklinde konuştu.

- "Kayak takımı alma sıkıntılarımız vardı"

Milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uzun süre görüşme fırsatı bulduğunu ve Erdoğan'ın kendisiyle yakından ilgilendiğini dile getirdi.

Fatih Arda, "Kayak takımı alma sıkıntılarımız vardı. İşin bu boyuta geleceğinden hiç haberim yoktu, ama şu an bu konumda olduğum için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akbaş, milli sporcuya cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Fatih Arda İpçioğlu da 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları anısına Güney Kore'den getirdiği hediyeyi Akbaş'a verdi.

Sıradaki Haber
2018 Kış Olimpiyatları'nda doping!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz