Diğer Sporlar

29 Ekim Farkındalık Koşusu sona erdi

29 Ekim 2019 Salı 16:59 - Son Güncelleme 29 Ekim 2019 Salı 17:03

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Engelsiz bir dünya için biz de varız" sloganıyla ilk kez düzenlenen 29 Ekim Farkındalık Koşusu sona erdi.

Farklı engel gruplarından gençlerin katılımıyla 27 Ekim Pazar sabahı İstanbul'dan başlayan, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu'dan geçen bayrak yarışı formatındaki koşu, Ankara'da tamamlandı.

Organizasyonun son bölümüne, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Kasapoğlu, Belpa Buz Pateni Sarayı'nda buluştuğu sporcularla Anıttepe Yaşam Boyu Koşu Parkuru'na kadar yürüdü.

Kasapoğlu, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlamanın sevinci, gururu ve heyecanı içindeyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi hürmetle ve minnetle yad ediyoruz. Elbette bugün sporcu arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz etkinlik de o anlamda önemli. 450 kilometrelik bir parkuru tamamladılar. Biz de onlarla birlikte koşuyu tamamlayacağız. Sporun birleştiren, engel tanımayan ruhunu bugün hep birlikte görüyoruz. Farkındalığı artırma amacıyla gerçekleşen bu faaliyetin Cumhuriyet Bayramı'nın vesilesiyle bugün tamamlanması ayrı bir önem arz ediyor. Buradaki tüm arkadaşlarım, kardeşlerim, sporcularımızın bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bitiş çizgisi geçildikten sonra sporcular, organizasyonun düzenlendiği 6 kenti ve "engellilik", "çevre duyarlılığı", "dayanışma", "gönüllülük", "birlik ve beraberlik", "gençlik ve cumhuriyet" temalarını temsil eden sembolleri, Bakan Kasapoğlu'na verdi.

Kasapoğlu da yanındaki Türk bayrağını, Anıtkabir'e götürülmek üzere katılımcılara takdim etti.

Kaynak: AA, İHA

Sıradaki Haber
Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz