Diğer Sporlar

4x6'da şampiyon Ukrayna

21 Şubat 2014 Cuma 18:55 - Son Güncelleme 21 Şubat 2014 Cuma 21:25

Biatlon kadınlar 4x6 kilometre bayrak yarışında Ukrayna takımı şampiyon oldu.

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda biatlon kadınlar 4x6 kilometre bayrak yarışında Ukrayna takımı birinci oldu.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen oyunlarda dağ bölgesindeki Laura Biatlon Merkezi'nde gerçekleştirilen mücadelede Vita Semerenko, Juliya Dzhyma, Valj Semerenko ve Olena Pidhrushna'dan oluşan Ukrayna ekibi, 1.10.02.5'lik dereceyle mücadeleyi ilk sırada tamamlayarak, altın madalya kazandı.

Başkent Kiev'de son dönemde göstericiler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Soçi'deki sporcularından bazılarının ülkesine dönmesiyle gündeme gelen Ukrayna, oyunlardaki ilk altın madalyasını elde etti. Ukrayna, biatlon kadınlar 7,5 kilometre sprint yarışında da Vita Semerenko ile bronz madalya kazanmıştı.

Kış oyunlarında bundan önceki altın madalyasını Lillehammer 1994'te artistik buz pateni tek kadınlarda Oksana Bayul ile alan Ukrayna, o tarihten sonra kış oyunlarında ilk kez altın madalya kazandı.

Kadınlar bayrak yarışında Yana Romanova, Ekaterina Shumilova, Olga Vilukhina ve Olga Zaitseva'dan oluşan Rusya takımı 1.10.28.9'luk dereceyle gümüş, Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Fratland ve Fanny Welle-Strand Horn'dan oluşan Norveç ekibi de 1.10.40.1'lik dereceyle bronz madalya elde etti.

Etiketler : BiatlonSoçi 2014
Sıradaki Haber
Marmaris'te halter heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz