Diğer Sporlar

"6 milyon lisanslı sporcumuz var"

30 Aralık 2015 Çarşamba 11:14 - Son Güncelleme 30 Aralık 2015 Çarşamba 09:15

Rio'ya rekor katılım hedefleniyor.

 Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2011 yılında kurulmasıyla sporcu sayısında önemli artış sağlandığını bildirdi.

Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor tesis hamlesinin devam ettiğini söyledi.

Farklı projelere imza atıldığını dile getiren Baykan, kendi halinde spor yapan vatandaşların bilinçli spor yapabilmesi adına "Koşabiliyorken koş" projesini uygulamaya koyduklarını anlattı.

İl merkezi ve ilçelerde 60 civarında yüzme havuzu inşaatının devam ettiğini ifade eden Baykan, "Tesisler çoğaldıkça, yüzme havuzlarımız arttıkça daha fazla insanımız ve daha fazla gencimiz, çocuğumuz spor yapıyor. Yine birçok ilimize boks ringi, atış poligon malzemesi gibi, tekvando, karate, judo, tatami minderleri, okçuluk malzemesi katkılarını yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

- "6 milyon lisanslı sporcumuz var"

Baykan, pırıl pırıl gençler için hem eğitim hem sporu bir arada yürütme çabasında olduklarının altını çizerek, "Bize düşen devletin kamu görevlileri olarak mecralar oluşturmak. İllerdeki arkadaşlarımıza düşen ise onları yönetmek ve sporun daha çok yaygınlaşma noktasını yakalamak. Şu anda 6 milyonu yakaladığımız lisanslı sporcu sayımız ülkemizde son 4-5 yılda spor adına en önemli adımlardan bir tanesi" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ise sportif faaliyetlerini yapmak üzere bir işbirliği yapıldığını belirten Baykan, "Bu anlamda güzel bir iş birliği oldu. Katılım sayısı arttı. Bizim tesislerimiz çoğaldı. 2011 yılından bu yana milli eğitimin var olan okullardaki salonlarını kullanmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığı ile spor tesislerini arttırma adına çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Baykan, okul spor faaliyetlerine katılımın 400 binlerden bir milyon 200 bin lisansa çıkmasının kolay olmadığına işaret ederek, "Branş sayılarını arttırdık, olmayan branşları kattık. 10-12 branştan 30 branşa çıktık. Antrenör sayımızda ciddi artış oldu. Yapmamız gereken eğitimle sporu barıştırmak" değerlendirmesinde bulundu.

- Rio'ya rekor katılım hedefleniyor

Baykan, 2016 yılının, 4 yılda bir gerçekleştirilen ve tüm branşların bir araya geldiği sportif en büyük organizasyon olan olimpiyatın yılı olduğuna dikkati çekti.

Olimpiyatlara hazırlık noktasında, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezleri'nin 20 kentte çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Baykan, şunları ifade etti:

"Buralarda 912 kardeşimiz, gencimiz, çocuğumuz seçilmiş olarak mücadele ediyorlar. Bunların 826 tanesi 9 yaş ve 20 yaş aralığında. Daha çok 2020 ve 2024 olimpiyatlarına yönelik de oluyor olsa buralarda kalan sporcularımızdan 4 tanesi şu anda olimpiyat kotası almış durumda. 46 tanesi de olimpiyat kota havuz içinde devam ediyorlar. Paralimpik engelli branşlarında önemli çalışmalarımız var ve devam edecek. Bu yıl Paralimpik Oyunlarına katılımda rekor kıracağımızı tahmin ediyorum."

Muhabir: Eyüp Elevülü

Sıradaki Haber
İkinci maçta da yenildik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz