Diğer Sporlar

Açılış etabının kazananı Cavendish

02 Temmuz 2016 Cumartesi 18:40 - Son Güncelleme 02 Temmuz 2016 Cumartesi 15:48

Fransa Bisiklet Turu'nun açılış etabını Mark Cavendish kazandı.

Yol bisikletinin en prestijli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) açılış etabını, Dimension Data takımının Büyük Britanyalı sporcusu Mark Cavendish kazandı.

Mont Saint-Michel ile Sainte-Marie-du-Mont yerel idareleri arasındaki 188 kilometrelik parkurda düzenlenen 103. Fransa Bisiklet Turu'nun ilk etabında, 4 saat 14 dakika 5 saniyelik derecesiyle Dimension Data takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinciliği elde etti.

İlk etapta Etixx-Quick Step takımından Alman Marcel Kittel ikinci, Tinkoff ekibinden Slovak Peter Sagan ise üçüncü sırayı aldı.

Bu sonuçlarla Cavendish, genel klasmanda birinciliğe yerleşerek kariyerinde ilk kez sarı mayonun sahibi oldu. Cavendish, bir etap daha kazanması halinde Fransa Bisiklet Turu'nda 28 etap zaferi bulunan efsane bisikletçi Bernard Hinault'yu yakalayacak ve 34 birincilikle bu alandaki rekorun sahibi Eddy Merckx'e biraz daha yaklaşacak.

Turun 2. etabı, Saint-Lo ile Cherbourg-en-Cotentin yerel idareleri arasındaki 183 kilometrelik parkurda yarın koşulacak.

Bu yıl 103'üncüsü organize edilen Fransa Bisiklet Turu, 24 Temmuz Pazar günü Fransa'nın başkenti Paris'te son bulacak. Tura katılan sporcular, 21 etap sonunda 3 bin 519 kilometre pedal çevirecek.

Sıradaki Haber
Beşiktaş Mogaz'da 3 ayrılık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz