Diğer Sporlar

Akif Çağatay Kılıç Samsun'da

31 Aralık 2013 Salı 14:26 - Son Güncelleme 03 Ocak 2014 Cuma 12:37

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da temaslarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Tek amacımız, tek hedefimiz ülkemizin, milletimizin daha üst yaşam standardına ulaşması, daha rahat yaşayabilmesi" dedi.

Kılıç, bakanlık görevine atanmasının ardından ilk kez geldiği Samsun'da, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Vali Aksoy ile bir süre görüşen Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği güvene layık olmaya çalışacağını belirtti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Benden önce yine 61. Hükümet'te Gençlik ve Spor Bakanı olarak, bu bakanlığın ilk kez icracı bir bakanlık olarak kurulup bugünkü noktasına getirilmesinde gece gündüz demeden çok büyük emek harcayan, bu harcadığı emek doğrultusunda da hepimizin üzerinde ve ülkemizin geleceğinin üzerinde çok büyük emeği hem de hakkı olan, artık bütün gençlerimizin arasında, spor camiasında 'Suat abi' olarak bilinen ve her zaman öyle bilinecek Samsun milletvekilimiz sayın Suat Kılıç'a da buradan en derin teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Kendisinin bize devir teslim töreninde de dile getirdiği şekilde, yoğun bir tempoyla devraldığımız bakanlığı inşallah aynı şekilde yoğun, dinamik ve genç çalışma arkadaşlarımızla daha ileri taşıyacağız. Görevimiz ve sorumluluğumuz bu."

Devletin ve milletin geleceğe daha kuvvetli yürümesi, daha üst noktalara gelmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için gece gündüz demeden çalışıldığını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "AK Parti hükümetleri olarak ve onların bakanları olarak, aynı şekilde Genel Başkanımız ve Başbakanımızın göstermiş olduğu yolda, kendisinin ortaya koymuş olduğu çalışma prensibi ve düsturuyla biz de inşallah bu şekilde çaba harcayacağız. Allah mahcup etmesin. Bu gurur Samsun'un. Samsun halkımızın AK Parti'ye göstermiş olduğu teveccüh ve güç, Samsun'da iki milletvekilinin arasında bakanlık devir tesliminin olmasını sağlamıştır. Biz her zaman Suat Bey ile bir ağabey kardeş ilişkisi içinde olduk. Bundan sonra da böyle olacaktır. Çünkü makamlar ve mevkiler geçicidir."

"Biz burada sadece ve sadece hizmet için bulunuyoruz"

"Biz burada sadece ve sadece hizmet için bulunuyoruz" diyen Kılıç, "Tek amacımız, tek hedefimiz ülkemizin, milletimizin daha üst yaşam standardına ulaşması, daha rahat yaşayabilmesi. Bizim sorumluluğumuz altında olan gençlerimizin eğitimlerini daha rahat yapmaları, daha huzurlu bir şekilde hayata hazırlanmaları, spor olarak bizim sorumluluğumuzda olan bölümde de Türk sporunun geleceğe emin adımlarla yürümesi ve daha kuvvetlenmesi. Bunları bugüne kadar nasıl beraberce yaptıysak millet olarak yine bundan sonra da beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

Rahmetli büyük babası, eski Samsun Milletvekili İlyas KıIıç'ın Samsun'a çok büyük hizmetleri olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Samsun halkına inşallah biz de kendisine layık olarak, ecdadımıza layık olarak bu hizmetleri devam ettireceğiz" dedi.

Ziyarette Vali Aksoy tarafından Bakan Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan seramik çalışması takdim edildi.  

Etiketler : Akif KılıçSamsun
Sıradaki Haber
(VİDEO) İstanbul Maratonu'nu dopingle mi kazandı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz