Diğer Sporlar

Antalya Triatlonu

15 Mayıs 2016 Pazar 11:14 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2016 Pazar 08:16

İkinci gün yarışlarında 7 ayrı kategoride 508 sporcu mücadele etti.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya Triatlonu, ikinci gün yarışlarıyla sürdü.

Konyaaltı Beach Park'ta dün halk yarışları ile başlayan etkinlikte, bugün de 7 ayrı kategoride 508 sporcu mücadele etti. Yüzme ile başlayan, bisiklet ve koşu ile devam eden yarışlara Antalyalılar ilgi gösterdi.

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışlara paralimpik 4 sporcu da katıldı.Yarışlar sırasında zaman zaman kazalar da yaşandı. Kaza geçiren sporculara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 508 sporcu ile triatlon tarihinde rekor katılımcıya ulaştıklarını söyledi.

Minikler kategorisinde başlayan yarışların planlandığı gibi sorunsuz devam ettiğini belirten Güneş, "Parkur boyunca her türlü önlemi aldık. Hava koşulları da uygun. Yarışları sorunsuz tamamlamayı planlıyoruz. Kıyasıya mücadele eden sporculara başarılar diliyorum." dedi. Bugünkü yarışlarda 4 paralimpik sporcunun da mücadele ettiğini kaydeden Güneş, engellilerin neler yapabileceğini göstermeleri açısından bu sporcuların örnek olduğunu vurguladı.

Herkesin engelli adayı olduğunu ifade eden Güneş, "Engelli sporcularımız da diğer yarışçılar gibi aynı parkurda mücadele ediyor. Sadece bisikletlerinde ayrı bir aparat var. Ona da yarış kuralları çerçevesinde müsaade ediliyor." diye konuştu.

Güneş, dereceye giren sporcuların aldıkları puanların eylülde Kuşadası'nda yapılacak Türkiye Şampiyonası için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler : AntalyaTriatlon
Sıradaki Haber
Kadın boksörlerin vize heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz