Diğer Sporlar

Asfalt yolda olimpiyatlara hazırlanıyorlar

09 Ekim 2017 Pazartesi 10:37 - Son Güncelleme 09 Ekim 2017 Pazartesi 10:39

Erzincan'da kampa giren milli kayakçılar, asfalt yolda antrenman yaparak, 2018'de Güney Kore'de katılacakları olimpiyatlarda başarılı olabilmek için ter döküyor.

Kayak takımı antrenörü Elif Belice, yaptığı açıklamada, olimpiyatlar için Erzincan'daki kampta hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Kışın kayak merkezlerinde yaptıkları çalışmaları, diğer aylarda da sürdürdüklerini ifade eden Belice, "Tekerlekli kayak çalışmalarıyla antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Kış aylarında ise bu çalışmalarımızı kar üzerinde sürdürüyoruz. Antrenmanlar arasındaki tek fark, tekerlekli kayağın yazın asfalt üzerinde yapılıyor olması." diye konuştu.

Belice, antrenmanarda uygulanan tekniğin tamamen aynı olduğunu ve ikisinin arasında sadece malzeme farkının bulunduğunu aktararak, "Kayaklı koşu, efor ve güç gerektiren bir spor dalı. Dünyanın en zor sporları arasında. Bir yıl boyunca hazırladığımız bütün programları hiçbir aksamaya meydan vermeden harfiyen uyguladık. Bize verdikleri desteklerinden ötürü Türkiye Kayak Federasyonu ile olimpiyat komitesine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Milli sporculardan Hamza Dursun ise olimpiyatlarda başarılı olmak istediklerini, Erzincan kampında eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Erzincan'ın son yaz kampı olması sebebiyle sıkı şekilde çalışarak eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Buradan karlı bir zemine sahip İskandinav ülkelerine gideceğiz. Gittiğimiz yerde de çalışmalarımızı en iyi şekilde tamamlayarak 2018 Kış Olimpiyatları'na hazır bir halde katılacağız." 

Sıradaki Haber
Erdoğan'dan Süleymanoğlu'na ziyaret
Yükleniyor lütfen bekleyiniz