Diğer Sporlar

13 şirket, Darüşşafaka Cemiyeti yararına koşacak

08 Kasım 2017 Çarşamba 12:24 - Son Güncelleme 08 Kasım 2017 Çarşamba 12:28

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından 12 Kasım Pazar günü düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 13 şirket de Darüşşafaka Cemiyeti yararına koşacak.

Darüşşafaka Cemiyetinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl okula yeni başlayan 48 öğrencinin bir yıllık eğitim masraflarını karşılamak üzere Darüşşafaka tarafından başlatılan kampanyaya Türkiye'nin önemli şirketleri de destek verdi.

Yurt dışında "charity run" olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye'de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için 2008 yılında kurulan "Adım Adım"ın üyeleri arasında bulunan Darüşşafaka Cemiyeti, İstanbul Maratonu kapsamında toplanacak bağış ve desteklerle, bu yıl okula yeni başlayan 48 öğrencinin bir yıllık eğitim masraflarını karşılamayı hedefliyor.

"Söz konusu eğitimse yardıma koşarız." sloganı etrafında birleşen bireysel destekçilerin yanı sıra Türkiye'nin önemli şirketleri Mercedes-Benz Türk, Burgan Bank, Özak Global, Panasonic Eco Solutions Türkiye, Pirelli Prometeon Türkiye, Hilton İstanbul Bosphorus, Conrad İstanbul Bosphorus, Biltes Koleji, Green&Black Marine Logistics, Cefic Türkiye, Günsan Elektrik, iDisplay ve Nişantaşı Üniversitesi de İstanbul Maratonu'nda, Darüşşafaka Cemiyeti için koşarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunacak.

Hedef, 480 bin liraya ulaşmak

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Memnun Talha Çamaş, hedeflerinin Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 480 lira bağış toplamak olduğunu bildirdi.

Anne veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim imkanı tanımak için 154 yıldır faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka Cemiyetine katkı veren kurum ve bireylere teşekkür eden Çamaş, şunları kaydetti:

"Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda yüzlerce iyi yürekli insan, adımlarını Darüşşafaka için atacak ve yüzlercesi bağışlarıyla onlara ve Darüşşafaka'ya güç verecek. Bu iyiliğin, yardımlaşmanın ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek armağan etme çabasının somut bir örneği. Geçen yıl 'Söz konusu eğitimse yardıma koşarız' diyen 410 koşucumuz ve onları destekleyen 3 bin 214 bağışçımız, öğrencilerimiz için el birliğiyle 407 bin 864 lira topladı. Bu sene de hedefimiz, okulumuza yeni başlayan 48 öğrencimizin eğitim giderlerini destekleyecek 480 bin liraya ulaşmak. 'Söz konusu eğitimse siz de yardıma koşar mısınız?' çağrımıza kulak verip koşa koşa gelen, bizi yalnız bırakmayan birey ve firmalara çok teşekkür ediyoruz. Ne kadar kalabalık olursak geleceğimiz o kadar güzel olur."

Sıradaki Haber
Jemima Sumgong'a 4 yıl men cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz