Diğer Sporlar

"Atatürk'e Saygı Gençlik 23. Yol Koşusu"

10 Kasım 2015 Salı 15:41 - Son Güncelleme 10 Kasım 2015 Salı 15:43

Yarışlara, 150 kadın, 230 erkek, 30 da veteran olmak üzere 410 sporcu katıldı.

Muğla'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümü dolayısıyla üniversite öğrencileri arasında "Atatürk'e Saygı Gençlik 23. Yol Koşusu" düzenlendi.

Kadınlar ve Veteranlar 6 bin, Erkekler 9 bin metre koşusu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uğur Mumcu Bulvarı'ndan başlayarak aynı yerde son buldu.

Yarışlarda 6 bin metre bayanlarda Adnan Menderes Üniversitesi'nden Fadime Sarı, Anadolu Üniversitesi'nden Duygu Bayan ikinci, Adnan Menderes Üniversitesi'nden Derya Kaya üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Hakan Duvar birinciliği, Pamukkale Üniversitesi'nden Halit Azzal ikinciliği, Ege Üniversitesi'nden Mehmet Karabulak üçüncülüğü elde etti.

Veteranlarda ise Gülsüm Baştuğ birinci, Gönül Babayiğit İrez ikinci, Yılmaz Karabulut ise üçüncülüğü kazandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aslan Özer, koşuya 8 üniversiteden 150'si kadın, 230'u erkek, 30'da veteran olmak üzere 410 kişinin katıldığını söyledi.

MSKÜ tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen yarışın Türkiye'de yapılan ilk koşulardan birisi olduğunu belirten Özer, koşuya önümüzdeki yıllarda Ege Bölgesi dışından Türkiye'nin birçok üniversitesinden sporcuların katılmasını beklediklerini dile getirdi.

Koşuya koltuk değnekleriyle katıldı

Koşuya, Muğla Büyükşehir Belediye sporcusu olarak koltuk değnekleri ile katılan engelli Gülay Şahbak (46) ise bitiş çizgisine alkışlar arasında geldi.

Şahbak, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli olarak koşuya katılan tek sporcu olduğuna işaret ederek, "Önceki yıllarda da koşulara katıldım. Geçen ay Çanakkale'de yapılan koşulara katıldım. Koltuk değnekleri ile zor oluyor, ama spor engel tanımıyor. Kendimi çok iyi hissediyorum. 4-5 yıldır bu sporu yapıyorum. Engelli arkadaşlara da spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Spor yaptığım zaman tüm stresimi atıyorum" dedi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Vali Amir Çiçek, Rektör Vekili Prof. Dr. Hürriyet Nevres Aydoğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile protokol üyeleri verdi.

Sıradaki Haber
10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz