Diğer Sporlar

Atletizm Milli Takımı yurda döndü

13 Ağustos 2018 Pazartesi 21:09 - Son Güncelleme 13 Ağustos 2018 Pazartesi 21:16

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı 5 madalya ile tamamlayan Atletizm Milli Takımı, İstanbul'a geldi.

Şampiyonada, erkekler 200 metrede Ramil Guliyev'le altın, erkekler 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar'la ve 4x100 metre bayrak takımıyla gümüş, erkekler 100 metrede Jak Ali Harvey ve kadınlar 5000 metrede Yasemin Can'la bronz madalya kazanan milli takım, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Çitimar: "Bizi izlemeye devam edin"

Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 43 sporcuyla şampiyonada yer aldıklarını hatırlatarak, "Orada güzel yarıştık. Çocuklar, tarihi başarılarla ülkemizi temsil ettiler." dedi.

Yüksek atlamada 68 yıl sonra Alperen Acet'le final mücadelesi verdiklerine dikkati çeken Çintimar, şunları söyledi:

"4x100 metredeki madalya, Ramil'in 200 metredeki altın madalyası, 100 metrede Jak Ali Harvey'in madalyası inanılmaz başarıydı. Gönül şampiyonluklar yaşatmayı isterdi ama bizi izlemeye devam edin. Devamını hem Doha'da hem 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bu takım kürsüye çıkarak gösterecektir. 2 gün sonra Bursa'da Süper Lig var. Yarım kalan Avrupa rekorunu inşallah seyretmek istiyoruz."

Ramil Guliyev: "Beklediğimiz rekor çıkmadı"

Şampiyonanın 200 metre yarışında Türkiye'ye altın madalya kazandıran Ramil Guliyev ise başarının mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "Eve döndük. Yarın tekrar yola çıkacağız, Bursa'da yarışımız var. Sezon henüz bitmedi. Diamond Lig ve Dünya Kupası var, orada yarışacağız. Sonra sezonu tamamlayıp analizleri yapacağız." ifadelerini kullandı.

200 metre yarışının çok heyecanlı geçtiğini belirten milli atlet, "Beklediğimiz rekor çıkmadı. Avrupa rekoruna yakın olduğu için daha da gelişecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ramil Guliyev, 4x100 metrede de takım olarak iyi yarıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok iyi takımımız var. İngiltere ve Hollanda gibi takımlara karşı yarıştık. Bu takımlar olimpiyatlarda madalya kazanıyor. Çok heyecanlı geçti. Elimizden geleni yaptık, altın madalya kazanmaya çalıştık ama gümüş madalyada kaldık."

Copello Escobar: "Bir kez daha ülkeme madalya ile geldiğim için çok gururluyum"

400 metre engelli kategorisinde gümüş madalya kazanan Yasmani Copello Escobar ise "Bir kez daha ülkeme madalya ile geldiğim için çok gururluyum. Türkiye rekorunu geliştirerek döndüm. Bazı insanlar buna inanmıyordu ama ben yine kendi seviyemin üstüne çıktım. Bütün yıl bunun için çalıştım. Sezon henüz bitmedi, bakalım devamında ne olacak." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Ramil Guliyev: "Bir hayalim var..."
Yükleniyor lütfen bekleyiniz