Diğer Sporlar

Atletler "en az 20 madalya" diyor

24 Eylül 2013 Salı 12:16 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 23:51

Endonezya'da devam eden 3. İslami Dayanışma Oyunları'na en fazla sporcuyla katılan Türkiye Atletizm Federasyonu, yurda en az 20 madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Güney Sumatra adasının başkenti Palembang'daki oyunlara adeta çıkarma yapan 30 Türk atlet, Avrupa'da Süper Lig'de yarışan bir ülkeyi temsil etmenin farkını ortaya koymak istiyor.

Atletizm Milli Takım Kafilesi Başkanı Cahit Yüksel, Palembang'a iyi bir takımla geldiklerini belirterek, "Biz buraya en az 20 madalya için geldik. Oyunlarda, özellikle teknik branşlarda biraz daha üstün gibi görünüyoruz. En çok zorlanacağımız branşlar ise orta ve uzun mesafeler. Fas, Cezayir ve Tunus gibi ülkelerin bu branşlarda dünyada söz sahibi olduğunu düşünürsek bu dallarda biraz çekişmeli yarışmalar olacağını söyleyebilirim" dedi.

Yine de bu dallarda da madalya beklediklerini dile getiren Yüksel, "Burada bu madalyaları alırsak, bu organizasyonun kötü olduğu değerlendirilmesin. Biz Avrupa'da Süper Lig'de yarışan bir ülkeyiz. Bu nedenle de diğer ülkelerden üstün olmamız da kaçınılmaz. O nedenle madalya sayımızın fazla olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Türk atletizminde son dönemlerde doping nedeniyle yaşanan sıkıntıları hatırlatan Yüksel, "Bu nedenle altyapıdan yukarılara sporcular çıkarma gereğini düşündük. Ekibimizde yeni isimler var. Genç arkadaşlarımızın yavaş yavaş Avrupa'da kendilerini gösterebilmeleri için bu tür organizasyonlara daha çok katılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Tecrübelerimizden yararlanıyorlar"

Endonezya'nın atletizmde biraz tecrübesiz olduğunu, ülke yetkililerinin 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na e vsahipliği yapmış Türkiye'nin tecrübelerinden yararlandığını anlatan Yüksel, "Yarışmalarla ilgili hazırlıklar kapsamında minderlerin yerleştirilmesinden tutun da çadırların nereye kurulacağına kadar organizasyon komitesine yardımcı olduk. Ekibimizde dünya şampiyonasında görev almış arkadaşlarımız var" şeklinde devam etti.

Türkiye'nin dünyanın güçlü bir ülkesi olduğuna vurgu yapan Cahit Yüksel, sözlerini "İslam ülkeleri arasındaki güçlü imajımızı kültürümüzle, buradaki başarımızla, tavır ve davranışlarımızla en iyi şekilde temsil etmek durumundayız. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyoruz ve İslam ülkeleri arasındaki gücümüzü ortaya koymak durumundayız" diye tamamladı.

Sıradaki Haber
Bolt efsane olmak istiyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz