Diğer Sporlar

Avrupa'nın en iyileri Antalya'ya geliyor

01 Mayıs 2014 Perşembe 13:11 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2014 Perşembe 13:57

Triatlonda Avrupa'nın en iyi sporcuları 5. ETU Avrupa Kupası'nda yarışacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, "Sezonun ilk yarışlarından olan Antalya Avrupa Kupası'na, Avrupa'nın en iyi sporcuları katılacak" dedi.

Güneş, Crowne Plaza'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, federasyonun faaliyet programında olan ve bu yıl 5'incisi düzenlenecek Antalya Triatlon yarışmalarının 3-4 Mayıs'ta Konyaaltı sahilinde yapılacağını belirtti.

Antalya'da yapılan triatlon yarışlarının ulusal, uluslararası triatletler tarafından, hem mevsim hem de parkur olarak çok beğenildiğini ifade eden Güneş, triatlonun yoğun bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

Güneş, cumartesi günü yapılacak Antalya Ulusal Triatlon Yarışı'nın Türkiye şampiyonasına puan veren ayaklardan en önemlisi olduğunun altını çizerek, 246 sporcunun kayıt yaptırdığını aktardı.

Avrupa Kupası

Güneş, 5. ETU Avrupa Kupası'nın da ayrı bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sezonun ilk yarışlarından olan Avrupa Kupası'na, Avrupa'nın en iyi sporcuları katılacak. Erkeklere ayrılan 70 kişilik kota tamamı, bayanlarda ise 75 olan kotanın 50'si dolmuş durumda. Avrupa Kupası için milli takımımızda da ayrı bir heyecan var. 4 bayan ve 3 erkek sporcu ile yarışmada temsil edileceğiz."

Cumartesi günü halka açık ve tamamen amatör sporseverlerin de triatlon yapabilmeleri için 'Halk Triatlonu' yapılacağını aktaran Güneş, burada 2 yüz metre yüzme, 5 kilometre bisiklet ve bir kilometre de koşu etaplarının olacağını ifade etti.

"Elimizden gelen en iyi dereceleri almaya çalışacağız"

Triatlon Başantrenörü Andrea Gabba ise Antalya ve Alanya'nın triatlon için çok önemli merkezler olduğunu, özellikle cumartesi günü yapılacak yarışın kendisi için önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ulusal yarışlara katılan sporcular, Türkiye'de triatlonun gelişmesinde, milli takımların oluşmasında ve bunların uluslararası düzeylerde başarı kazanmasında önemli rol oynuyor. Avrupa kupası ise çok zorlu bir yarış olacak. Çünkü, Avrupa'dan takımlar katılacak ve sezonun ilk yarışı. Çok sıkı takımlar var. Bilhassa Rus Milli takımı son derece kuvvetli. Aralarında avrupa şampiyonu, 2013'de gençler şampiyonu olan sporcular var. Diğer takımlar da öyle. Elimizden gelen en iyi dereceleri almaya çalışacağız. "

Gabba, milli takımın son derece genç bir takım olduğunu ifade ederek, en yaşlı sporcularının 21 yaşında olduğunu vurguladı.

Genç bir takım için çok zorlu rakiplerle mücadele edeceklerinin altını çizen Gabba, "Fakat Türkiye'de triatlonun gelişmesi ve başarı elde etmemiz için böyle genç bir takıma ihtiyacımız var" diye konuştu,

Toplantıda ayrıca yarışmalar sırasında çekilecek fotoğraflardan oluşacak bir fotoğraf yarışması düzenlenmesi kararı da alındı.

Sıradaki Haber
İstanbul Yarı Maratonu yarın koşulacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz