Diğer Sporlar

Bakan Kılıç'tan milli atlete tebrik

18 Mayıs 2017 Perşembe 17:02 - Son Güncelleme 18 Mayıs 2017 Perşembe 17:03

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda kadınlar cirit atmada altın madalya kazanan Eda Tuğsuz için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kılıç, mesajında, oyunlarda kadınlar cirit atmada 67.21 metrelik derecesiyle tarihi başarılar elde ederek altın madalya kazanan Eda Tuğsuz'u kutladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Rio 2016'da altın madalya kazanan Hırvat sporcunun derecesini de geride bırakan Eda Tuğsuz, 2017 yılında dünyada şu ana kadarki en iyi dereceye imza atarak, bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Kendisine ait Türkiye rekoruyla birlikte Avrupa 23 yaş altı rekorunu da kıran sporcumuzu büyük başarısından dolayı tebrik ediyorum. Tarihi başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Eda'nın, kariyeri ve Türk atletizmi adına tarihi bir başarıya imza attığı kaydedilirken, elde ettiği dereceyle 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde tüm otoritelerin dikkatini çektiği belirtildi.

Geçen yıl gençlerde dünya üçüncülüğüne ulaşan ve Türkiye rekorunu 56.90'dan alıp yükselten Eda'nın, böylece ülke rekorunu 1,5 yıl gibi bir zaman içinde 10 metreden fazla geliştirdiği ifade edilirken, son Türkiye rekorunu 22 Nisan'da 64.30 ile gerçekleştiren sporcunun, Bakü'de bu derecesine yaklaşık 3 metre eklediği vurgulandı.

Açıklamaya göre Eda Tuğsuz'un derecesi, dünyada bu yılın en iyi atışı olarak listenin ilk sırasına yerleşti. Eda Tuğsuz, bu dalda geçerli Avrupa 23 yaş altı rekoru olan ve 2001 yılından kalma Nikolett Szabo'nun 64.62'lik derecesini de geçmeyi başardı.

Sıradaki Haber
Türkiye zirvede
Yükleniyor lütfen bekleyiniz