Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

"Bakü'nün standartları Londra'nın üstünde"

10 Haziran 2015 Çarşamba 13:29

Türk kafilesi başkan yardımcısı Ozan Çetiner, Bakü'yü övdü.

Türk kafilesi başkan yardımcısı Ozan Çetiner, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele edecek sporcuların barınması için inşa edilen tesisin, 2012 Londra Olimpiyatları'ndakilerden daha yüksek standartlara sahip olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı aynı zamanda da Türk kafilesi başkan yardımcısı Ozan Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sporcular Köyü'nde güzel bir ortam oluşturulduğunu ve standartların yüksek olduğunu belirtti.

Bakü'ye gelen Türk sporcuların, kendilerine ayrılan dairelere yerleştiğini belirten Çetiner, "Bakü'deki organizasyonun standartları, 2012 Londra Olimpiyatları'ndakinin üstünde" değerlendirmesinde bulundu.

Odaların, eşyaların, yemeklerin, temizliğin ve sunulan diğer imkanların kaliteli ve dört dörtlük olduğunu vurgulayan Çetiner, "Zaten biz Türkler bu organizasyonları çok ciddi yapıyoruz. Standartları da çok yükseltiyoruz. Sonra gittiğimiz başka müsabakalarda bu standartları göremiyoruz" dedi.

Sporcular Köyü'nün özellikleri

İlk kez düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda mücadele edecek sporcuların barınması için inşa edilen Sporcular Köyü, misafirlerine her türlü konfor ve ihtiyacın sağlandığı yüksek standartlı hizmet veriyor.

Azerbaycan tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları'na katılacak ülkelerin kafileleri birbiri ardına Bakü'ye ulaşıyor ve artık Sporcular Köyü'ndeki binaların balkonlarında farklı ülkelerin bayrakları dalgalanıyor.

Oyunlara 2 gün kala son hazırlıklar yapılırken, sporcular da hem buradaki spor merkezlerinde antrenmanlarını yapıyor hem de eğlence merkezlerinde vakit geçiriyor.

Oyunların açılış ve kapanış seremonilerinin yapılacağı Ulusal Stadyum ile Ulusal Jimnastik Arenası yakınlarına inşa edilen Sporcular Köyü, 10 ve 16 katlı 13 binadan oluşuyor. 383 bin metrekare alana kurulu tesiste, toplam 7 bin 510 yataklı bin 42 daire, alışveriş ve eğlence merkezleri, yemekhane, yüzme havuzu, sağlık ocağı, kapalı ve açık spor sahaları, bisiklet ve yürüme parkurları bulunuyor.

Ücretsiz internet ve kablolu televizyon kanallarının bulunduğu 3 veya 5 odalı dairelerde en az 6, en fazla ise 10 sporcu konaklıyor. Sporcular, tesiste bulunan 7 eğlence merkezinde bilardo, masa tenisi, golf simülasyonu, satranç ve bilgisayar oyunlarıyla stres atabiliyor.

Köyde kurulan 2 bin kişilik yemekhanede hem dünya hem de Azerbaycan mutfağından yemekler servis ediliyor. Son model spor malzemeleriyle donatılmış spor merkezinde ise aynı anda 200'den fazla sporcu antrenman yapabiliyor.

Sporcuların barındığı mekanlar, hem askeri birlikler hem polis hem de devlet güvenlik hizmeti ekipleri tarafından sıkı şekilde korunuyor.

Etiketler: 1. Avrupa Oyunları2012 Londra OlimpiyatlarıAzerbaycanBakü 2015Ozan Çetiner