Diğer Sporlar

"Bolt'tan o selamı alacağım"

06 Eylül 2015 Pazar 11:57 - Son Güncelleme 06 Eylül 2015 Pazar 12:08

Milli atlet Guliyev Rio'da en kötü ihtimalle finalde koşacağını söyledi.

Azerbaycan asıllı milli atlet Ramil Guliyev, dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt'un, kendisi için sadece iyi bir atletten ibaret olduğunu söyledi.

Pekin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre finalinde Bolt ile yarışan ve 20.11'lik derecesiyle altıncı Ramil Guliyev yaptığı açıklamada, Bolt ile 3. kez yarıştığını belirterek, "Seyirciler Bolt'u bir yıldız gibi görüyor ama benim için yarıştığım diğer atletlerden farkı yok. Bu tüm atletler için böyle. Bolt, yıldız bir sporcu olabilir ama start çizgisinde kimse kendinden başkasını görmez" dedi.

Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu unvanına sahip olan Bolt'un başarısının, "tartışılmaz" olduğunu kaydeden milli atlet, "Her yıl zirvede olmak hiç de kolay değil ancak başarı, yanında profesyonelliği de getiriyor. Bolt, yarışlara 8 kişilik ekibiyle geliyor. Biz Çin yemeklerini yiyemezken, o kendi aşçısının pişirdiği yemeklerle besleniyor. Ne bizim kaldığımız yerde kalıyor ne de yediğimizi yiyor. Başarının devamında bunların da çok önemi var" diye konuştu.

Bu yıl ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu dile getiren Ramil Guliyev, "Geçen yıl sakatlık vardı, iyi derece koşamadım ama bu yıl Allah'a şükür iyi çalıştım ve iyi koştum. Mayıstaki sakatlığım olmasa daha iyi olurdum. Pekin'e erken gittik. Dışarısı çok sıcak, içerisi klimadan dolayı buz gibi. Bir içeri bir dışarı, üşüttüm. Zaten en kötü ihtimalle final bekliyordum ama madalya şansım da vardı" ifadelerini kullandı.

"Yarışta kimseyi gözüm görmez"

Ramil Guliyev, çıktığı yarışlarda antrenörüyle birlikte her adımı hesapladıklarını ve bu plana uymaya çalıştığını anlatarak, "Her adımım bellidir ama her zaman buna uymak kolay olmuyor. Uyabiliyorsam zaten madalya geliyor. Yarış anında ise yalnızım, yanımda koşanı asla görmem. Zaten yarıştan sonra koşu anından hiçbir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

"2012'yi kaçırdım ama 2016 benim yılım olacak"

Türk vatandaşı olduğu 2011 yılında, ülkesi Azerbaycan ile yaşadığı sorunlardan dolayı 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışma iznini alamadığını hatırlatan Ramil, şunları kaydetti:

"Azerbaycan Atletizm Federasyonu ile babam nedeniyle sorun yaşadım. Babam çok hastaydı ve o dönem bana hiç destek olmadılar. Babamı kaybetmek, benim için son nokta oldu. Anladım ki orada hiçbir şey değişmez. Bu yüzden Türkiye'ye geldim. 2012'yi kaçırdım ama 2016 benim yılım olacak. 2016 Rio Olimpiyatları'nda benim için en kötü ihtimal final koşmak, en iyisinin rengini ise hepimiz biliyoruz."

"Fenerbahçe 5 yıldır beni besliyor"

Türkiye'de çok mutlu olduğunu, huzurlu ve rahat bir ortamda antrenman yaptığını anlatan 25 yaşındaki atlet, kulübü Fenerbahçe'nin kendisine çok iyi baktığını söyledi.

Kulübünden maddi manevi tüm desteği aldığını kaydeden Ramil, "Fenerbahçe 5 yıldır beni besliyor, bana bakıyor, antrenman masraflarımın yüzde 95'ini karşılıyor. Ben de kulübüm için elimden geleni yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yakın zamanda Bolt'tan o selamı alacağım"

Sol kol bileğinde, "koşmak için doğdum" anlamına gelen İngilizce "born to run" dövmesi bulunan Ramil Guliyev, koşusuz bir hayatı düşünemediğini vurgulayarak, "Koşmak benim için çok önemli. Su içmekten farkı yok" dedi.

Dünya Şampiyonası'nın, yarışma deneyimi anlamında büyük önem taşıdığını, orada yaptığı hataların, olimpiyatlar öncesi kendisine ders olduğunu anlatan Ramil, "ABD'li, Kenyalı, Jamaikalı, kim olursa olsun, koşuda hiçbir atlet, sen onu geçmeden seni tanımaz. Sen onu geçene kadar, kimse sana selam vermez. Ben yakın zamanda Bolt'tan o selamı alacağım" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Şampiyon Fenerbahçe ve ENKA
Yükleniyor lütfen bekleyiniz