Diğer Sporlar

"Bu tesis cimnastiğin yarınları için çok hayati bir misyon taşıyacak"

24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:13 - Son Güncelleme 24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:18  |  Kaynak : TRT SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul'da yapımı tamamlanmak üzere olan Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun Sancaktepe Kamp Eğitim Merkezi ve Antrenman Salonunu ziyaret etti.

Tesiste incelemelerde bulunan Kasapoğlu’na, Dünya Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ve sporcular eşlik etti.

Salon hakkında yetkililerden detaylı bilgi alan Bakan Kasapoğlu, yakın zamanda hizmete açılacak olan tesisin cimnastik için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

“Bu tesis cimnastiğin yarınları için çok hayati bir misyon taşıyacak. Sporda hedeflerimiz hep daha ilerisi için. Hem bunu hedefliyoruz hem de bunları gerçekleştiriyoruz. Vizyonumuzu icra noktasında önemli aşamalar kat ettik. 2019 yılında yaşadığımız başarılar, sporcu arkadaşlarımızın hedefleri, bu anlamdaki motivasyonları bizler için çok mühim. Bu anlamda her türlü imkanı onlara seferber ediyoruz. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkanlarımızı onlar için ortaya koyacağız”

Bakan Kasapoğlu, tesisin tüm vatandaşların her gün emrinde olacağını belirterek, Türkiye’nin cimnastikte geldiği noktanın çok önemli olduğunu söyledi.

"1000 lisanslı sporcudan 100 bin lisanslı sporcuya ulaştık. Bunun yanında ülkemizin tümünü kapsayan faaliyetlere ulaştık. Pek çok rakam ve bilgi verebilirim ama özellikle ifade etmek isterim ki; biz var olanla yetinmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere, sporculara önem ve değer veren bunu gerçekleştiren vizyonunu inşallah her daim daha güzelini hedeflemeye ve bunlar için çalışmaya devam edeceğiz.

Tesisimiz İstanbul ve ülkemiz için önemli bir misyon üstlenecek. Ulusal ve uluslararası müsabakalar, kamplar düzenlenecek ve bir sembol olacak. Sporun halka yayılması noktasında da önemli bir merkez olacak.”

Dünya Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe de, tesisin cimnastik sporu açısından taşıdığı önemi vurguladı.

Watanabe, “Artık Türk cimnastiği çok güçlü. Umuyorum ki önümüzdeki yıl 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında madalya alacaklar. Dünyaya rol model olacak burası. Bir çok ülke buraya antrenman yapmak için gelecektir.” ifadelerini kullandı.
 

Sıradaki Haber
Elmas Lig'de Karsten Warholm fırtınası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz