Diğer Sporlar

Bubka, IAAF başkanlığına aday

28 Ocak 2015 Çarşamba 13:46 - Son Güncelleme 28 Ocak 2015 Çarşamba 13:50

Eski atlet Sergey Bubka, asbaşkanlık yaptığı IAAF'te başkanlığa aday oldu

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Asbaşkanı ve sırıkla atlamada eski rekortmen atlet Sergey Bubka, IAAF başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Bubka, yaptığı yazılı açıklamayla adaylığını duyurarak, "Hayatım boyunca bana fazlasıyla imkan sağlayan atletizm dünyasına yeni bir soluk kazandırmak adına IAAF başkanlığına talip oluyorum" ifadesini kullandı.

Ukrayna Olimpiyat Komitesi başkanlığını da yürüten 51 yaşındaki Bubka, 2001'den bu yana yönetim kurulu üyeliğini yaptığı IAAF'te, 2007'de asbaşkanlık görevine atanmıştı.

Sporculuk kariyeri boyunca sırıkla atlamada 35 kez dünya rekoru kıran ve art arda 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Ukraynalı spor adamı Bubka, 1988 Seul Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştı.

Daha önce başkanlık seçimi için bir diğer IAAF Asbaşkanı Sebastian Coe adaylığını açıklamıştı.

IAAF başkanlığını 1999'dan bu yana yürüten 81 yaşındaki Senegalli Lamine Diack, 16 yıldır sürdürdüğü görevini ağustos ayında tamamlayacak.

Seçim öncesi mayıs ayına kadar adaylık başvurusu yapılabilecek. Başkanlık seçimi, ağustosta Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek IAAF Kongresi'nde gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber
Türk atletizminde bir ilk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz