Diğer Sporlar

"Bütün madalyalar sorgulanabilir"

15 Ocak 2016 Cuma 11:25 - Son Güncelleme 15 Ocak 2016 Cuma 09:29

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Rus atletlerin korunduğu görülüyor."

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, atletizmde uluslararası organizasyonlardaki her madalyanın artık sorgulanabilir noktaya geldiğini söyledi.

Çintimar, Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) görevlendirdiği bağımsız komisyonca yolsuzluk ve doping iddialarına ilişkin yayımlanan 2. raporunu değerlendirdi.

Raporda adı geçen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e, kan değerlerindeki değişiklikler gerekçe gösterilerek şüphe üzerine ceza verildiğini anımsatan Çintimar, "Tam bir karar veremediler. Sporcu, WADA ile anlaşma yoluna gitti ancak kirli ilişkiler ortaya çıktı. Rapor, anlaşmanın boş yere yapıldığını gösteriyor. Biz çok yönlü düşünmek zorundayız. Eğer doping yapılmışsa bunun affı yok" ifadelerini kullandı.

Çintimar, raporun dikkate alınması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Böyle iddialar varsa durum çok vahim. Dünyadaki bütün madalyalar şu an sorgulanabilir. Her yarışmanın sonuçlarında şüphe oluşuyor. Bu süreçte Rus atletlerin korunduğu görülüyor. Bu da yapmamış olsanız bile 'dopingli çıkabilirsin' anlamına geliyor."

Türkiye Atletizm Federasyonu hukukçularının raporu titizlikle inceleyeceğini anlatan Çintimar, "Dünyada sporda şapka düştü, kel göründü artık. Hukukçularımızın raporuna göre bir yol haritası belirleyeceğiz. Sporun temizlenmesi için hamle yapıldı. Futbolda, atletizmde başladı" diye konuştu.

Eski WADA Başkanı Richard Pound, spor hukukçusu Richard McLaren ve Alman emniyet görevlisi Günter Younger'ın hazırladığı raporda, yolsuzluk iddialarının merkezinde, 1999 yılından 2015'in ağustos ayına kadar IAAF'de başkanlık görevini yapan Lamine Diack'in yer aldığı, milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in ise dopingi saklamak için rüşvet verdiği yazıldı.

Sıradaki Haber
Doping raporunda Putin'le ilgili şok iddia
Yükleniyor lütfen bekleyiniz