Diğer Sporlar

Can Korkmazoğlu'na tarihi görev

29 Aralık 2018 Cumartesi 15:29 - Son Güncelleme 29 Aralık 2018 Cumartesi 15:40

Türk atletizm hakemliğinin uluslararası alandaki başarılı ismi Can Korkmazoğlu'na önemli görev. Olimpiyat Oyunları’nın 'Uluslararası teknik görevliler' listesinde yer alan Korkmazoğlu, bu düzeyde görev yapacak ilk Türk hakem oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonundan (TAF) yapılan açıklamaya göre, Can Korkmazoğlu, Olimpiyat Oyunları'nda görev verilen ilk Türk ITO (International Technical Officials) olarak tarihe geçti.

TAF'ın açıklamasında, "Atletizm hakemi Can Korkmazoğlu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) 3-4 Aralık'ta toplanan konseyi sonrasında, kesinleşen Tokyo 2020 ITO listesine girdi. Korkmazoğlu, böylece olimpiyatlarda atletizm branşında bu seviyede görev verilen ilk Türk hakem oldu. Sekiz farklı ülkeden gelen ITO'lar, Tokyo 2020 Olimpiyatları'ndaki yarışma sektörlerinde baş hakem olarak görev yapacaklar." denildi.

Korkmazoğlu, daha önce Paris (2003), Osaka (2007) ve Londra'daki (2017) IAAF Dünya Şampiyonalarında görev yapmış, Doha 2019 için de dördüncü kez bu göreve seçilmişti. Can Korkmazoğlu ayrıca, Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda 3'er kez, Universiade organizasyonunda ise 4 kez hakem olarak görev almıştı.

Kaynak: TRTSPOR, AA

Sıradaki Haber
Atletizmin efsane ismi son yolculuğuna uğurlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz