Diğer Sporlar

Dev maraton öncesi basın toplantısı

12 Ekim 2019 Cumartesi 17:36 - Son Güncelleme 12 Ekim 2019 Cumartesi 17:54

Türkiye'nin prestijli yarışı "Vodafone İstanbul Maratonu" 41. kez düzenlenecek. Bu seneki maratonda, 40 bin civarında çipli koşucunun yer alacağı ve son dört yılın şampiyonlarının yarışacağı açıklandı.

Vodofone İstanbul Maratonu basın toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İstanbul Maratonu'nda bu sene son dört yılın şampiyonlarının bir araya geleceği ve parkur rekorunun kırılabileceği ifade edildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen maratonun basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan ile diğer davetliler katıldı.

Rekor katılım bekleniyor

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, maratonu platin seviyesine çıkartmayı amaçladıklarını kaydederek, "Bilindiği gibi 2012 yılından beri gold maraton. Amacımız bunu ilerleyen yıllarda Platin seviyeye taşımak. Bu sene katılım çok iyi gidiyor. Rekor bir katılım bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 18 bin koşucunun bitirdiği yarışta, şimdilik 37 bin çip teslim edilmiş durumda" dedi.

Vodafone üst düzey yöneticisi Colman Deegan, bu yıl 40 bin çipli sporcunun katılmasının beklendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sağlıklı yaşama çok önem veriyoruz. Maraton sponsorluğu bizim için kıymetli. İşbirliğimiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul'a teşekkür ediyoruz. Maratonun 41'inci yılını yaşıyoruz. '41 kere Maşallah' diyoruz. 8 yıldır destekliyoruz. İstanbul Maratonu'nun ardından yarı maratona da ismimizi verdik. 2011 yılından sonra çipli sporcu sayısı 4 kat arttı." 

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu da, gelecek yıl düzenlenecek İstanbul Maratonu'na dünyanın farklı kentlerinin belediye başkanlarını davet ettiğini belirtti.

İmamoğlu, "Asya'dan Avrupa'ya ben de koşmak istiyorum diyen, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın her yerinden insanı bu koşuya davet ediyorum. Dün ve evvelsi gün, dünyanın farklı yerlerinden gelen belediye başkanlarına, C40 diye tanımlanan toplantıda, önümüzdeki senenin İstanbul Maratonu'nu bir arada koşmak istediğimi belirttim. Dünyanın en değerli şehirlerinin belediye başkanlarını burada ağırlamak istediğimi söyleyip, davetimi şimdiden yaptım" dedi.

Organizasyon çerçevesinde, maraton dışında 15 ve 8 kilometrelik koşular da düzenlenecek.  3 Kasım Pazar Günü yapılacak koşuların sloganı da 'İstanbul senin, durma koş!' olarak belirlendi. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Eliud Kipchoge'den tarihi rekor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz