Diğer Sporlar

Doha'nın adaylıklarına inceleme!

26 Ocak 2016 Salı 18:39 - Son Güncelleme 26 Ocak 2016 Salı 16:43

IAAF Etik Komisyonunun, Katar hakkında soruşturma başlattığı öne sürüldü.

Katar'ın 2017 ve 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası adaylıklarının, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Etik Komisyonuna sevk edildiği ileri sürüldü.

Birleşik Krallık Atletizm Federasyonu Başkanı Ed Warner, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, iki şampiyonayı başkent Doha'da düzenlemek için başvuruda bulunan Katar'ın, bu süreçte usulsüzlük yaptığı yönündeki iddiaların ardından IAAF Etik Komisyonuna sevk edildiğini ifade etti.

Doha'nın adaylıklarının etik komisyonda görüşüleceğini söyleyen Warner, kendisinin de komisyon üyeleriyle toplantı yapacağını ve onlara konu hakkında tüm bildiklerini aktaracağını vurguladı.

IAAF'ın eski başkanı Lamine Diack'ın oğlu Papa Massata Diack'ın, 2017 Dünya Şampiyonası için Katar'dan 5 milyon dolar rüşvet istediği iddia edilmişti. 2019 yılındaki adaylık sürecinde ise Doha'yı desteklemeleri için Kenyalı yetkililere iki aracın hediye edildiği belirtilmişti.

2017'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na Londra, 2019'dakine ise Doha ev sahipliği yapacak.

Fransız savcıların, Dünya Dopingle Mücadele Ajansından (WADA) gelen bilgiler doğrultusunda başlattığı soruşturma kapsamında, IAAF, Papa Massata Diack, eski ARAF Başkanı Valentin Balakhnichev ve eski Rus antrenör Alexey Melnikov'a ömür boyu, IAAF'ın dopingle mücadele komisyonunun eski başkanı Gabriel Dolle'a ise 5 yıl men cezası vermişti.

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Fransa'nın talebi üzerine Papa Massata Diack hakkında görüldüğü yerde tutuklanıp iade edilmesini öngören kırmızı bülten çıkarmıştı.

Sıradaki Haber
4 atlete men cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz