Diğer Sporlar

Doping raporunda Putin'le ilgili şok iddia

15 Ocak 2016 Cuma 10:00 - Son Güncelleme 15 Ocak 2016 Cuma 08:29

"Putin ile Diack, 'dopingli 9 Rus atlet olayı'nın örtbas edilmesi için anlaştı."

Dünya Doping Ajansı, gündemi sarsan doping raporunun ikinci bölümünü yayımladı. Uluslararası Atletizm Federasyonu eski başkanı Lamine Diack'ın yine birinci derecede suçlandığı raporda bu kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in adı da geçti.

Ajans, Putin'i 9 Rus atletin doping dosyalarının örtbas edilmesi için Diack ile pazarlık yaptığını iddia etti. Raporda ayrıca Türkiye'yi de yakından ilgilendiren iddialar var.

Diack ailesinin, Elmas Lig için talep ettiği sponsorluk isteğinin kabul edilmemesi üzerine 2020 Olimpiyat Oyunları'nda İstanbul yerine, Tokyo'nun desteklendiği ileri sürüldü.

Uluslararası Atletizm Federasyonu'na yolsuzluk ve rüşvet suçlaması

Dünya Doping Ajansı, atletizmdeki doping iddiaları ile ilgili raporunun ikinci kısmını açıkladı. Raporda yine şok edici bilgilere yer verildi.

Dünya Doping Ajansı, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nu yolsuzluk ve rüşvetle suçladı.

Raporun en önemli bölümünde şu an görevde bulunan Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastien Coe'nin tüm bu gelişmelerden haberdar olduğu ima edildi.

Doping dosyalarının rüşvet karşılığında örtbas edilmesinin bir kaç kişiye mal edilmemesi gerektiğini belirten ajans, "Uluslararası Atletizm Federasyonu ile rüşvet iç içe geçmiş durumda... Rüşvet o kadar büyük ki üst düzey yöneticilerin bundan haberdar olmaması imkansız ifadelerini kullandı.

"Aslı Çakır Alptekin'den 'rüşvet' istendi"

Raporda milli atlet Aslı Çakır Alptekin ile ilgili de iddialar yer aldı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun 2012 Londra Olimpiyatları'nda zafere ulaşan Alptekin’den, doping olayının gizlenmesi için rüşvet istediği belirtildi. Raporda, Lamine Diack'ın oğlu Papa ile milli atletin pazarlık yaptığı öne sürüldü.

"Sponsorluk isteği kabul görmeyince İstanbul yerine Tokyo'yu desteklediler"

Ayrıca, Diack ailesinin Türkiye'den Elmas Lig için 5 milyon dolar sponsorluk istediği, bu isteğin kabul görmemesi nedeniyle de 2020 Olimpiyatlarında İstanbul'un değil Tokyo'nun desteklendiği iddia edildi.

Rusya'nın devlet eliyle doping yaptığı iddiası da İkinci raporda daha net ifadelerle yer aldı.

Raporda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, sporcuların doping olayını örtbas etmek için dönemin Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı Lamine Diack ile anlaştığı öne sürüldü.

Adı geçen dopingli 9 atletin 2013 yılında Moskova 'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarışmaması halinde dosyalarının kapatılmasına karar verildiği iddia ediliyor.

Raporda 9 atletin Moskova'daki şampiyonada yarışmadığının tespiti de bulunuyor.
 

Sıradaki Haber
IAAF, Rusya'yı uyarmış!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz