Diğer Sporlar

Doping skandallı federasyona yeni başkan

16 Ocak 2016 Cumartesi 16:44 - Son Güncelleme 16 Ocak 2016 Cumartesi 14:51

Rusya Atletizm Federasyonunun yeni başkanı, Dmitri Şlyahtin oldu.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF), sistematik doping iddialarına dair rapor üzerine müsabakalardan men ettiği ve üyeliğini askıya aldığı Rusya Atletizm Federasyonunun yeni başkanı, Dmitri Şlyahtin oldu.

Federasyon üyeleri, doping skandalı nedeniyle istifa eden yönetim kurulunun yeni üyelerini belirlemek için olağanüstü genel kurulda toplandı. Başkanlığa aday olan Samara Eyaleti Spor Bakanı Dmitri Şlyahtin, oy birliğiyle seçildi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Şlyahtin, öncelikli hedefinin IAAF'ın koşullarını yerine getirmek ve müsabakalara katılma hakkı elde etmek olduğunu söyledi.

Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko ise Şlyahtin'e, federasyonun itibarını yeniden kazanması için yardımcı olacağını ifade etti. Mutko, Rus atletlerin uluslararası müsabakalara dönmesinin önünde büyük sorun bulunmadığını, mart ayına kadar sorunun giderileceğini kaydetti.

Rus atletlerin, 2016 Rio Olimpiyatları'ndan da men edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Mutko, olimpiyat vizesi alan atletlerin Büyük Britanya Anti Doping Ajansı (UKAD) tarafından doping testine tabi tutulacağını bildirdi. Mutko, Rus atletlerin ayda en az üç kez doping kontrolünden geçeceğini ifade etti.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) görevlendirdiği bağımsız komisyonun, atletizmdeki sistematik doping iddiaları hakkında hazırladığı 323 sayfalık raporda, Rusya'yı, sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla suçlamıştı. IAAF bu rapor üzerine Rusya Atletizm Federasyonunun üyeliği askıya almış, Rus atletler ise uluslararası müsabakalardan men edilmişti.

Sıradaki Haber
Rusya'dan doping iddialarına cevap
Yükleniyor lütfen bekleyiniz