Diğer Sporlar

Dopinge ağır ceza

04 Haziran 2014 Çarşamba 12:10 - Son Güncelleme 04 Haziran 2014 Çarşamba 12:14

Sporcuları dopingden ceza alan antrenörlerle ilgili karar verildi.

Sorumlu oldukları sporcular doping yaptığı için farklı sürelerle ceza alan ancak dosyaları Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu tarafından Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu'na geri gönderilen atletizm antrenörleriyle ilgili karar verildi.

TAF Disiplin Kurulu Başkanı Alparslan Şimşek, AA muhabirine, dosyası görülen 18 antrenörden bazılarının cezasının kaldırıldığını belirterek, "Antrenörlerden bazılarının cezaları kaldırılırken bazılarına ise yasaklı madde ticareti ve teşvikinden, ömür boyu veya 4 yıl ceza verildi" dedi.

Şimşek, gerekçeli kararların henüz kaleme alınmadığını kaydederek, "Kararlar kaleme alınmadan hangi antrenöre ne kadar süreyle ceza verildiğini açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Sporcusu milli çekiççi Kıvılcım Kaya'nın yasaklı madde kullandığı tespit edildikten sonra 1 yıl müsabakalardan men edilen Artun Talay'ın avukatı Gurur Gaye Günal, Talay'ın cezasının kaldırıldığını söyledi.

Günal, ilgili raporlarda Artun Talay isminin geçmediği, yasaklı madde temini ve kullanılması yönünde Talay ile ilgili herhangi bir ifade veya tespit bulunmadığı sonucuna varan kurulun, Talay'ın cezasını kaldırma kararı aldığını dile getirdi.

- Eksik bilgi ve belge nedeniyle iptal olmuştu

Sorumlu oldukları sporcular doping yapan ve bu nedenle Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu tarafından 1 ila 3 yıl müsabakalardan men edilen 18 antrenör, ocak ayı başında cezaların iptali için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu'na başvurmuştu.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu ise 17 Şubat'ta aldığı kararla, TAF Disiplin Kurulu tarafından 18 antrenöre verilen cezaları, eksik bilgi ve belgeyle inceleme yapıldığı gerekçesiyle iptal etmiş ve ilgili kişilerin dosyasını yeniden görüşülmek üzere TAF Disiplin Kurulu'na geri göndermişti.

Kurulda dosyaları görüşülen 18 antrenörün isimleri ise şöyle:

Kemal Şencan, Atakan Gündoğdu, Hacı Ahmet Pekel, İhsan Taş, Hatice Baykan, Davut Sepetçi, Umut Toyer, Murat Yurdadön, Mustafa Erol Karaca, Mehmet Kale, Sevinç Esmer, Hamit Gündoğan, Metin Durmuşoğlu, Aysel Taş, Erdal Eryıldırım, Neşe Parlak, Cüneyt Yüksel, Artun Talay.

Sıradaki Haber
7 atletimiz Olimpiyat vizesi aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz