Diğer Sporlar

Dopingle mücadeleye 250 bin dolar

10 Eylül 2014 Çarşamba 12:00 - Son Güncelleme 10 Eylül 2014 Çarşamba 12:04

Dopingle mücadele araştırmaları fonuna, 250 bin dolar bağış yapıldı.

Türkiye, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) dopingle mücadele araştırmalarına katkı için oluşturduğu fona, 250 bin dolar bağış yaptı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Türkiye, dopingle mücadele araştırmaları için oluşturulan fona bağışı ulaştıran ilk ülke oldu.

IOC'nin geçen yıl aralık ayında duyurduğu fonun, yasaklı maddelerin tespitinde kullanılacak tekniklere ilişkin yeni araştırmalar için oluşturulduğu bildirildi.

Yasaklı maddeleri ve bunları kullanan sporcuları tespit ederken kullanılan mevcut yöntemlerin nasıl geliştirilebileceğine yönelik araştırmaların, dopingle mücadele konusunda önemli bir yer tuttuğunu belirten TMOK Başkanı ve WADA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yapmış olduğu bağış, dopingi spordan uzak tutmaya yönelik kararlılığın bir göstergesi olarak WADA'nın hesaplarına iletildi. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye'de doping konusuna sıfır tolerans göstermekteyiz. Bakanlığımızın bu yaklaşımının WADA paydaşı birçok devlet için örnek oluşturacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

WADA Başkanı Sir Craig Reedie, Türkiye'nin bu desteğinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Erdener'e teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Atletizmde birinciler belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz