Diğer Sporlar

Elmas Lig yarışları

09 Mayıs 2014 Cuma 22:11 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 22:13

Elmas Lig'de sezonun ilk yarışları koşuldu.

Diamond League'in (Elmas Lig) ilk ayağı Doha yarışlarında, milli atlet İlham Tanui Özbilen 1500 metrede sekizinci olurken, 3 bin metre engellide Tarık Langat Akdağ yarışı tamamlayamadı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından beşincisi düzenlenen Elmas Lig'de sezonun ilk yarışları bugün Katar'ın başkenti Doha'da koşuldu.

Erkekler 1500 metrede, Kenyalı Asbel Kiprop birinci oldu. Yine Kenyalı Silas Kiplagat ise 3 dakika 29.70'lik derecesiyle ikinci oldu ve sezonunun en iyi zamanını elde etti. Cibutili atlet Ayanleh Souleiman ise üçüncü sırada yer aldı.

Milli atlet İlham Tanui Özbilen ise 3:32.09'luk derecesiyle sekizinci sırada kaldı.

Erkekler 3 bin metrede podyumda Kenyalı atletler yer aldı. Ezekiel Kemboi birinci, Brimin Kiprop Kipruto ikinci ve Paul Kipsiele Koech ise üçüncü oldu. Milli atlet Tarık Langat Akdağ ise 3 bin metre engelli yarışını tamamlayamadı.

Kadınlar 3 bin metrede ise Kıta ve Elmas Lig rekorunun yanı sıra 9 atlet kendi en iyi zamanlarına imza attı.

Yarışı 8:20.68'lik dereceyle tamamlayan Kenyalı atlet Hellen Obiri, bu süreyle hem Afrika rekorunu hem de Elmas Lig rekorunu kırdı. İkinci sırayı ise 8:21.14'lük sürede kendi en iyi zamanını da elde eden Kenyalı atlet Mercy Cherono aldı. Üçüncü sırayı da yarışı 8:23.55'lik zamanda tamamlayan Kenyalı atlet Faith Chepngetich Kipyegon elde etti.

Erkekler Yüksek Atlama'da ise Rus Ivan Ukhov 2.41 metreyle birinci oldu. Kanadalı Derek Drouin ve ABD'li Erik Kynard 2.37 metreyle ikinciliği paylaştı. ABD'li atlet bu yükseklikle kendi kariyer rekorunu da kırdı.

IAAF'ın prestijli yarışlarının başında gelen ve branşlarında dünyaca ünlü atletlerin yer aldığı Elmas Lig, her birine "Diamond Race" (Elmas Yarış) adı verilen, birincisi bu akşam Doha'da koşulan 14 yarış üzerinden tamamlanacak.

Elmas Lig'in ikinci yarışı 18 Mayıs Pazar günü Çin'in Şangay kentinde gerçekleştirilecek.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
İspanyol atlet ölü bulundu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz