Diğer Sporlar

ENKA, Avrupa'yı "fethetmeye" hazırlanıyor

20 Mayıs 2014 Salı 12:21 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2014 Salı 12:26

''Atletizm Kupası'nda hem erkekler hem de bayanlarda hedefimiz ilk 3'e girmek"

Atletizmde sezonun önemli yarışmalarından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na geri sayım başladı. Kupaya Türkiye'den katılacak tek kulüp olan ENKA Spor, Avrupa'yı "fethetmeye" hazırlanıyor.

ENKA Spor Kulübü Spor Koordinatörü Ayşegül Baklacı, yaptığı açıklamada, Portekiz'in Algarve bölgesindeki Villa Real de Santo Antonio'da 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek kupada hem erkeklerde hem de bayanlarda ilk 3'ü hedeflediklerini söyledi.

Kupada daha önce A Grubu kadınlarda Avrupa ikincilikleri ve üçüncülükleri kazandıklarını ancak erkeklerde hiçbir Türk takımının bugüne kadar kürsüde yer almadığını kaydeden Baklacı, "2011 yılında kupaya çok yaklaştık ancak 4'üncülükte kalmıştık. O zaman için bu başarı, Türk atletizm tarihinde erkeklerde elde edilen en iyi sıralama olmuştu. Bu yıl erkeklerde de kürsüde yer alarak çifte kupayla ülkemize dönmeyi ve Türk atletizminde bir ilke daha imza atmayı hedefliyoruz" dedi.

Takım yarışması anlamında uluslararası alanda en önemli hedeflerinin bu kupa olduğunu, yurt içinde ise Süper Lig'de yarışacaklarını ifade eden Baklacı, burada da parolalarının "şampiyonluk" olacağını belirtti. Sezonun en önemli yarışmasının 12-17 Ağustos tarihlerinde Zürih'te yapılacak Avrupa Şampiyonası olduğunu dile getiren Baklacı, kulüp olarak milli takıma yaklaşık 20 sporcu gönderebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Atletizme en çok yatırım yapan kulüplerden biriyiz"

ENKA Spor olarak amaçlarının sadece sportif başarı olmadığının altını çizen Baklacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ENKA Spor Kulübü, ENKA Spor, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Vakfımızın ve kulübümüzün temel amaçlarının başında Türk sporuna sporcu kaynağı yaratarak şampiyon sporcular kazandırmakla beraber, Türk gençliğini eğitim, spor ve kültürle donanmış bir kişi olarak yetiştirmek gelmektedir. Bu nedenle sadece sporun değil eğitim ve kültür faaliyetlerimizin de bir arada olduğu bir ortamda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz."

Atletizme en çok yatırım yapan kulüplerden biri olduklarını vurgulayan Baklacı, "Türkiye'de belki de hiçbir kulüpte olmayan, modern bir tesisimiz var. 2012 Londra Olimpiyatları'nda 17 sporcuyla en yüksek katılım gösteren kulüp olduk. 2016 ile 2020 olimpiyatları için hedeflerimiz bu sayının üstünde" diye konuştu.

Spor Genel Müdürlüğü'nün onayını bekleyen Olimpik Kamp Merkezi isimli bir projeleri bulunduğunu dile getiren Baklacı, "Bu projemizi gerçekleştirebilirsek, mevcut olimpik kadromuzun yanında, Anadolu'dan 14-15 yaş grubundaki yetenekli çocuklarımızı seçerek, bu merkezde toplamak istiyoruz. Eğitimlerini sürdürürken, çocuklara profesyonelce spor yapabilme imkanı sunarak, onları 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlamayı, olimpiyatlarda madalyalar kazanacak seviyeye getirebilmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biz fark etmesek futbol da etkilenecekti"

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında muaf tutulması ve normalde çalışma izni almadan oturma izni verilmesi gereken yabancı sporcularla ilgili yaşanan sıkıntıya da değinen Baklacı, şunları kaydetti:

"Normalde Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Genel Müdürlüğü'nün uygun bulduğu yabancı sporcular, kanun kapsamında çalışma izninden muaf tutuluyor ve oturma izni alabiliyorlardı. Fakat son kanunda yapılan değişikliklerin ardından 11 Nisan'da yürürlüğe giren yeni kanunda, yabancı sporcularla ilgili bölüm atlanmış. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü, gönderdiğimiz talepleri geri çevirince bu durum ortaya çıktı. Üstelik bu, atletizmdeki transfer dönemine denk gelmese uzun süre ortaya çıkmayacaktı. Biz fark etmesek futbol da olumsuz etkilenecekti."

Kadın sporcularının işlemlerini daha önce bitirdiklerini anlatan Baklacı, "Sorunun bu ay sonuna kadar çözülmesi gerekiyor, aksi takdirde bu sezon erkeklerde yabancı sporcu yarıştıramayacağız" dedi.

Takım kadrosu

Portekiz'de 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılacak ENKA Spor'da kadro şu isimlerden oluşuyor:

Bayanlar: Ivet Lalova (100, 200 ve 4x100 metre), Birsen Engin (400 ve 4x400 metre), Tuğba Koyuncu (800, 1500 ve 4x400 metre), Emine Hatun Tuna (3 bin metre), Dudu Polat (3 bin metre engelli ve 5 bin metre), Sema Apak (100 metre engelli, 4x100 ve 4x400 metre), Serpil Koçak (400 metre engelli ve 4x400 metre), Burcu Yüksel (yüksek atlama), Buse Arıkazan (sırıkla atlama), Ivana Spanovic (uzun atlama, üç adım atlama ve 4x100 metre), Elçin Kaya (disk atma), Zeliha Uzunbilek (çekiç atma), Selene Durna (cirit atma), Sare Bostancı (gülle atma), Nimet Karakuş (4x100 ve 4x400 metre), Sevim Sinmez Serbest

Erkekler: Jacques Montgomery Harvey (100, 200 ve 4x100 metre), Halit Kılıç (400 ve 4x400 metre), İlham Tanui Özbilen (800, 1500 ve 4x400 metre), Ali Kaya (3 bin metre), Kemal Koyuncu (5 bin metre), Mustafa Güneş (110 metre engelli ve uzun atlama), Emir Bekric (400 metre engel ve 4x400 metre), Tarık Langat Akdağ (3 bin metre engelli), Serhat Birinci (yüksek atlama), Ümit Sungur (sırıkla atlama), Cem Şahin (Üç adım atlama), Ercüment Olgundeniz (disk atma), Hüseyin Atıcı (gülle atma), Mustafa Tan (cirit atma), Tolgahan Yavuz (çekiç atma), İzzet Safer (4x100 ve 4x400 metre), Aykut Ay (4x100 metre), Mehmet Güzel (4x400 metre), Volkan Çakan (4x100 metre), Yiğitcan Hekimoğlu (4x100 ve 4x400 metre).

AA

Sıradaki Haber
Brüksel'de 44 bin kişi koştu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz