Diğer Sporlar

Eski rekortmenden doping açıklaması

16 Ocak 2014 Perşembe 11:35 - Son Güncelleme 16 Ocak 2014 Perşembe 12:16

"Dopingin önüne geçmek için genç sporcular küçük yaşlardan itibaren eğitilmeli."

Atletizmde 110 metre engelli yarışında dünya şampiyonu ve olimpiyat madalyalı Galli eski atlet Colin Jackson, dopinge karşı mücadelede sporculara küçük yaşlarda verilen eğitimin önemli olduğunu söyledi.

"Doping kullanmak yerine..."

Bir etkinliği katılmak için geldiği İstanbul'da sorularını cevaplayan Colin Jackson, dopingin atletizmin uğraştığı en önemli konu olduğunu belirtti.

Jackson, "Sporda doping yapılmasını önlemek için genç sporcular küçük yaşlardan itibaren bu konuda eğitilmeli. Sporda hile yapmak asla başarı için doğru bir yol değil. Doping kullanmak yerine sıkı çalışmak, bu sırada eğlenmek, o spora bağlılık hissetmek ve kendinizi adamak gibi değerler ön planda tutulduğunda her şeyin daha güzel olacağını göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Devşirme atletlerin durumuyla ilgili de konuşan Jackson, "Farklı milletlerden sporcuların başka ülkeler adına yarışmasının o ülke sporuna olumlu katkı sağladığını düşünüyorum. Bu durum spora olan ilgiyi artırmakla birlikte o sporu yapmak isteyenleri de teşvik ediyor. Diğer yandan bu sayede o spordaki kaliteniz yükseliyorsa halkınızın katılımı da o derece artacaktır" yorumunda bulundu.

 "Bolt sıra dışı"

Jamaikalı rekortmen atlet Usain Bolt'un tüm zamanların en başarılı atleti olduğunu savunan Jackson, "Bolt, çoğu yönden sıra dışı bir sporcu. Sadece atletik özellikleriyle değil, kişiliğiyle de tüm dünyada sevilen bir isim. Kimsenin kırmayı başaramadığı rekorları kırdı. Atletizmin önemli yüzlerinden biri, genç omuzlarında ağır bir yük var ama bununla başa çıkabileceğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engelli yarışında halen elinde bulundurduğu rekora dair de yorum yapan başarılı eski atlet, "Sprint yarışlarında doğru zamanda ve doğru yerde olmak, ayrıca her koşulun rekor için mükemmel olması gerekir. 7.30 ile bana ait rekoru 1994 yılında kırdığımı hatırlarsak, bu kadar eski bir rekorun artık yenilenme zamanının geldiğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Son olarak, genç sporculara sıkı çalışmaları yönünde öneride bulunan rekortmen atlet, "Yaptığınız spor esnasında eğlenebildiğiniz kadar eğlenmelisiniz. O sporu yaparken eğlenmek sizin sıkı çalışmanıza yardım edecektir. Ne kadar fazla çalışırsanız yaptığınız sporda başarılı olmanız da o kadar kolaylaşacaktır" diye görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
"Türk atletizmi 20 yılını kaybetti"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz